Hvalsafari Ilulissat

Oplev hvalerne ved Ilulissat

Kom med os på hvalsafari i Ilulissat. At opleve hvaler på tæt hold, er en stor og mindeværdig oplevelse. De prægtige, elegante og fredfulde dyr kommer forbi Ilulissat fra midten af juni til slutningen af september, og her har du mulighed for at komme med os ud på tur, og opleve havets kæmper. 

Vi ser som oftest pukkelhvaler, og sommetider også finhvaler. Pukkelhvalerne kaldes også for havets akrobater, da de er meget aktive. Sommetider ligger de stille i overfladen og sover, men ofte laver de et elegant dyk, og viser deres enorme hale. Er vi heldige, kan vi se dem spise kril og springe helt op over havoverfladen, eller plaske med lufferne.

Book din hvalsafari i Ilulissat her

Varighed

3 timer

Sæson

Jun - sept.

Min. deltagere

4 personer

Pris per voksen
DKK 1195,-

Diskobugtens hvaler

Det svinger meget fra år til år og fra måned til måned, hvor hvalerne færdes. Sommetider er de lige ude foran byen, og sommetider skal vi sejle lidt længere for at finde dem. Ofte vil vi dog kunne finde hvaler tæt ved Isbjergene ved Ilulissat Isfjord. De særlige forhold ved afsmeltning af isbjergene har den følgevirkning, at der opstår meget næring, og deraf mange fisk, sæler og hvaler. 

På denne hvalsafari i Ilulissat bruger en lille, hurtiggående båd på vores hvalsafari, så vi har mest mulig tid til at finde og beundre hvalerne. 

Vi ser hvaler på omkring 95% af vores ture. Så chancen for at opleve kæmperne er god, men der er ikke garanti for at se hvaler på turen. 

Mød operatøren

Hos World of Greenland sætter vi stor ære i at trække mindre, lokale turoperatører med frem på scenen. 
Som en del af Air Greenland koncernen er vores vigtigste opgave at løfte Grønland, og det gør vi blandt andet gennem stærke samarbejder med mindre, lokale turistoperatører.

Vores hvalsafari er opereret af Ilulissat Water Tours – et lokalt firma ejet af Kaj Henningsen fra Ilulissat.

Du kan se frem til at møde lokale kaptajner og guider med stort og dybdegående kendskab til området. Desuden bruges kun små både til denne tur, og det er med til at sikre, at atmosfæren på vores hvalsafari forbliver intim og autentisk.

Det, vi elsker ved Ilulissat Water Tours, er deres venlige og serviceorienterede tilgang til vores fælles gæster, samt deres stærke lokale identitet og højtuddannede kaptajner. De kender området som deres egen bukselomme.

Vi er meget stolte af at have Ilulissat Water Tours på vores team af samarbejdspartnere.

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl