Udflugter omkring Ilimanaq Lodge

Ilimanaq Glacier Adventure

* Støtter mindre lokal turoperatør

På denne tur sejler vi syd ud af Ilimanaq til Itilliup Ilua. Vi bliver sat af på den brede sandstrand, hvorefter vi i terrængående UTV’er bliver kørt hen over sletten og ind til fjordsystemet Tasiusaq, der har været fangstområde i mange tusinde år. Herfra sejler vi videre ind mellem isbjerge og høje fjelde, til vi når bunden af fjorden, hvor to gletsjere og Indlandsisen kommer til syne.

Vi går i land, spiser vores madpakke med gletsjer-udsigt, hvorefter vi bevæger os op på den enorme Indlandsis.

Bemærk
Terrænet er ujævnt, og vi anbefaler ikke denne tur, hvis du har dårlig ryg.
Turen afgår og har ankomst i Ilimanaq. Ankomst til Ilimanaq er ca. kl 16:30 – 1,5 time efter shuttlen til Ilulissat er sejlet. Hvis du ikke skal overnatte i Ilimanaq Lodge efterfølgende, skal du huske at købe denne tur separat, og ikke booke den som tilkøb til overnatningen. Så kan du nemlig let tilkøbe shuttle tilbage til Ilulissat med den lokale operatør, som kører denne tur.
Madpakke samt kaffe og te er inkluderet.
Sejlturen foregår i en åben, issikret jolle.
Alle deltagere skal være minimum 12 år.
Turen finder sted tirsdag, torsdag og lørdag.

Sæson

25. juni - 5. september

Varighed

7 timer

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 2495,-

Bygdetur

* Støtter mindre lokal turoperatør

Bygdeturen er en essentiel del af et ophold i Ilimanaq Lodge. 

Her lærer vi om den rige historie og de kulturer, som bygden er rundet af. 

Og ikke mindst lærer vi fra et lokalt perspektiv om, hvad det vil sige at bo og leve i en lille grønlandsk bygd ved verdens ende. Hvordan får man vand og elektricitet her hvor der kun bor små 50 mennesker, og hvor frosten sætter ind i september og slipper i maj? Hvor får man mad fra? Hvad laver man her på arbejde såvel som i fritiden? 

Bemærk
Turen afgår dagligt.

 

Sæson

12. juni - 9. sept.

Varighed

1,5 timer

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Tundra HIke

* Støtter mindre lokal turoperatør

Tag med på denne smukke vandretur, som går nordpå – op mod Isfjorden. 

Gennem hele vandreturen har vi fantastisk udsigt over Diskobugten og isfjeldene, og er vi heldige kan vi spotte dyr som polarræve, sneharer eller moskusokser. Afhængigt af sæsonen vil der også være forskellige aromatisk urter og blomster i sæson.

Området har været beboet gennem flere perioder, og rummer en rig og spændende historie. Det ses bandt andet ved de talrige inuitgrave, som er spredt rundt om i landskabet.  

Din grønlandske guide vil sørge for, at du er i trykke hænder gennem hele turen, og kan fortælle om området og historien fra et personligt og lokalt perspektiv.

Bemærk
Der er en varm drik inkluderet i turen.
Ønsker du at medbringe en frokost sandwich, kan det købes fra receptionen i Ilimanaq Lodge. 
Turen afgår dagligt.
Alle deltagere skal være mindst 12 år gamle.

Sæson

12. juni - 9. sept.

Varighed

4 timer

Min. deltagere

2 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 500,-
Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl