Helikopter Ilulissat

Helikoptertur til Indlandsisen

Tag med os på et sandt eventyr helt ind til den Grønlandske Indlandsis.

Vi suser ind og ud mellem nogle af verdens største isfjelde, indtil vi når Sermeq Kujalleq – den store gletsjer. Med helikopter kan vi flyve helt tæt på isvæggen, der er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle. 
Sermeq Kujalleq spiller også en betydningsfuld rolle i massetabet af Indlandsisen, og derfor er den et yndet mål for klimaforskere fra hele verden. 

Vi lander ved kanten af Indlandsisen med bjergtagende udsigt over gletsjerlandskabet. Her holder vi 30 minutters ground stop, hvor vi har tid til at lære mere om gletsjeren og Indlandsisen, og til at nyde et glas champagne. Herefter går turen tilbage mod Ilulissat.

Det at flyve helikopter er en oplevelse i sig selv, og kombineret med sceneriet i disse omgivelser er turen en absolut klassiker.

Book din helikoptertur her

Varighed

1,5 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

Om sommeren: 7 personer Om vinteren: 4 personer

Sommerpris
DKK 3995,-
Vinterpris
DKK 4495,-

Helikopter i Grønland

Helikopteren er et vigtigt transportmiddel i Grønland. Om vinteren, når havisen lægger sig langs det meste af Grønlands kyst, er mange mennesker afhængige af helikopteren som en livsline til resten af Verden. 

Vi flyver med Air Greenland’s helikoptere. I sommerperioden en Airbus H155 med plads til 10 gæster. I vinterperioden en AS350 med plads til 5 gæster. 

Udover Turen til Indlandsisen, kan vi også arrangere et væld af forskellige specialture. Eksempelvis til Eqi eller Diskoøen.

Vidste du...?

  • Indlandsisen er verdens næststørste iskappe – kun overgået af Antarktis.
  • Indlandsisen dækker 80% af det Grønlandske areal.
  • Hvis hele Indlandsisen smelter, vil verdenshavene stige med 7 meter.
  • Den ældste is, der er fundet på Indlandsisen, er 150.000 år gammel.
  • Indlandsisen er på det højeste punkt mere end 3 km tyk.
  • Isen er så tung, at 1/3 ligger under havets overflade, presset ned af sin egen vægt.

 

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl