OPLEVELSER I ILULISSAT

Velkommen til World of Greenlands turunivers. Her på siden finder du de bedste oplevelser i Ilulissat, opereret af os selv eller andre håndplukkede lokale operatører. Vi tager ansvar for din tur fra start til slut, og glæder os til at byde dig velkommen i Ilulissat.

Highlights - anbefalede ture i Ilulissat

Helikopter

Tag med os på et sandt eventyr helt ind til den Grønlandske Indlandsis.
Vi lander ved kanten af Indlandsisen med bjergtagende udsigt over gletsjerlandskabet. Her holder vi 30 minutters ground stop, hvor vi har tid til at lære mere om gletsjeren og Indlandsisen, og til at nyde et glas champagne.
Pris pr. voksen fra
DKK 3995,-

Isfjordssejlads

På dit besøg i Ilulissat på du ikke snyde dig selv for en sejltur blandt isfjeldene.
Hvert år strømmer mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Det er mængder, der kan være svære at forestille sig. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og som strækker sig op mod 100 meter op over havets overflade.
Pris pr. voksen fra
DKK 695,-

Kajak Experience

Tag med os på kajaktur, og oplev Isfjorden helt nede fra vandskopen.
Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i tusindvis af år, og vi kan nu tilbyde dig at komme med på denne meget begyndervenlige tur. Vi har som den eneste operatør altid en følgebåd med, som skaber en god tryghed og sikkerhed for alle deltagere.
Pris pr. voksen fra
DKK 1250,-

Hundeslæde

Hundeslæden er et dybt forankret symbol på Grønland, og har en utrolig historie, der strækker sig over 2000 år.
Billedet af nogle hunde, der er spændt for en enkel slæde af træ, er blevet synonymt med Grønland. Medernes hvislen mod den sammenpressede sne og de knirkende surringer, når slæden vrider sig med terrænet, bryder den totale stilhed. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.
Pris pr. voksen fra
DKK 1495,-

Til juni åbner vi et lille spisested i “Tørvehytten” tæt ved Ilulissat. 

Tørvehytten ligger smukt placeret på den “gule rute”, som er en populær vandretur der følger Isfjorens udmunding i det UNESCO-beskyttede område.  I autentiske rammer og med fantastisk udsigt serveres der i Tørvehytten mad, som kan stille frokostsulten og hyggesulten, samt drikke for enhver smag. 

 Vi glæder os til at byde gæster velkommen i uforglemmelige rammer, som emmer af historie og hygge.

Hold øje med denne side, som løbende opdateres med yderligere information.

Bæredygtighed

Bæredygtighed og omtanke er en del af vores DNA.

Vi er en Grønlandsk virksomhed med Grønlandsk CVR. Det betyder blandt andet, at alt vores virksomhedsskat og personskat bliver betalt lokalt i Avannaata Kommunia. Det betyder også, at alt, hvad vi foretager os, sker med afsæt i det lokale miljø og engagement.

I vores lodges har vi blandt andet opsat vores egne solcelleanlæg, som forsyner os med grøn strøm; vi har markeret vandreruter i lodge-områderne, for at skåne den skrøbelige, arktiske natur; og vi har et mål om at være 100% fri for engangsplastic. Derudover ansætter vi lokal arbejdskraft i bedst mulige omfang, ligesom vi hvert år tilbyder praktikpladser til guide-studerende eller serviceøkonomer fra den grønlandske turismeskole Campus Kujalleq.

Vi tror på, at lokalt forankrede projekter og demokratisk samfundsdeltagelse, vil skabe grobund for bæredygtig vækst i virksomheden og i den lokale såvel som nationale udvikling. Vi bidrager gerne til samfundet med en hjælpende hånd, sponsorstøtte og social ansvarlighed. Vi er medlem af Grønlands Erhverv, og vi deltager altid aktivt i arbejdsmarkedsrådsmøder og den kommunale strategiplanlægning. Vi involverer os i den lokale kultur, både som virksomhed og i vores fritid, og vi står altid til rådighed med idéer og tanker.

Velkommen til Ilulissat

Ilulissat blev grundlagt i 1741 og hed tidligere Jakobshavn. Ilulissat er hovedbyen i Avannaata Kommunia, hvilket betyder den nordlige kommune.  I hele kommunen bor ca. 10.650 indbyggere. I selve Ilulissat er der cirka 4500 indbyggere og 1500 slædehunde.

Ilulissat ligger omkring 300 km nord for polarcirklen. Derfor er der midnatssol fra ca. d. 20 maj til 20 juli. Desuden begynder vintermørket i slutningen af november og frem til solen vender tilbage den 13 januar. I denne periode har vi de smukkeste pastelfarvede himler og noget af det fineste nordlys i verden.

Oplev midnatssol, Indlandsisen, kæmpe isfjelde og kælvende bræer. Oplev hvaler, sæler, slædehunde, permafrost og nordlys. En verden så langt fra din hverdag, at oplevelsen bliver eventyrlig.

Grønland er stort, og der er mange smukke og spændende steder at besøge. Men der er ingen steder, hvor oplevelsen bliver så komplet som her i Ilulissat – byen ved Isfjorden.

Vi byder dig på oplevelser med helikopter, båd, hundeslæde og til fods. Et område så smukt og unikt, at UNESCO har optaget det som verdensarvsområde i 2007.

Den arktiske sommer er kort og hektisk. Det stiller store krav til den arktiske fauna og flora, som lever livet på kanten af det mulige.

Det er også spændende at opleve den grønlandske kultur og historie, som er allestedsnærværende i byen og området.

Baglandet er utroligt smukt, og om vinteren, når snedækket har lagt sig, er der mulighed for slædekørsel, snescooterkørsel, skiløb og sneskovandring. 

Velkommen til Ilulissat – eventyrernes land.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl