Vinterudflugter Ilulissat

Isfjordssejlads

På dit besøg i Ilulissat på du ikke snyde dig selv for en sejltur blandt isfjeldene.
Hvert år strømmer mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Det er mængder, der kan være svære at forestille sig. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og som strækker sig op mod 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solen skinner de i glitrende hvid, og i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem.

Isfjeldene står som ikoner for byen, og turen er en absolut must-do, når man besøger Ilulissat. En utrolig naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Bemærk:
Husk meget varmt tøj. Der er koldt på isfjorden.
Der serveres en varm drik ombord.

Varighed

2-3 timer inkl. transfer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

6 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 695,-

Hundeslæde

* Støtter byens lokale hundeslædekuske

Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland – en 2000 år lang tradition for Inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode – og grundprincippet er stadig det samme som før vikingetiden. Nogle hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Medernes hvislen mod den sammenpressede sne og de knirkende surringer, når slæden vrider sig med terrænet, bryder den totale stilhed. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Vi kører i fladt terræn ude på sletten bag Ilulissat, og kører således ikke ud i baglandet. På sletten blæser det ofte, og sneen samler sig i dynger. Ruten er derfor mere stenent og iset end på de andre hundeslædeture. Men alle med en sund ryg kan være med på denne tur, og uanset føret og teræænet, er det en sjov oplevelse at høre hundeslæde for første gang.
Hvis du er sulten efter mere eventyr, og du er i god fysisk form, anbefaler vi at du vælger vores 4 timers tur.

Bemærk:
Den nøjagtige rute vil afhænge af føret.
Føret ændrer sig fra dag til dag og fra sæson til sæson. Nogle gange vil der være mere sne, og andre gange meget iset og stenet.
Man sidder to på hver slæde, udover kusken. Hvis du har booket turen alene, kan du risikere at skulle dele slæde med en anden deltager.
Vi bruger lokale, grønlandske kuske. Det er ikke sikkert, at kusken taler flydende engelsk eller dansk – men vi kommer langt med fagter og godt humør.
Hundene løber i forskellige tempi fra dag til dag og fra spand til spand. Turens varighed er estimeret, og men kan svinge afhængigt af spandet, føret etc.
Af samme årsag kan det ikke garanteres, at alle slæderne følges ad hele vejen.
Grønlandske slædehunde er i højere grad brugsdyr end kæledyr, og opdrages mere hårdført end andre hunde. 
Det sker af og til, at hunde bliver viklet ind i skaglerne, kommer under slæden, kommer i slåskamp med andre hunde, eller lignende ting der kan virke voldsomme for udefrakommende.
Hvis du har problemer med ryg eller nakke, eller hvis du er immobil, er denne tur ikke det rigtige for dig.
Alle deltagere skal være mindst 8 år gamle.

Det er muligt at tilkøbe varmt overtøj fra str. xs til str. 2xl og støvler fra str. 25 til str. 48.

Varighed

1,5 timer

Sæson

Dec - April

Min. deltagere

1

Pris pr. voksen fra
DKK 1495,-

Hundeslæde, 4 timer

* Støtter mindre lokal turoperatør

En 4 timers hundeslædetur er for dig, der gerne vil prøve en lidt mere actionpræget hundeslædetur. 

Vi starter med at krydse sletten bag Ilulissat, inden vi kører over fjeldet “Store Akinnaq”. Her skal der forceres 350 højdemeter, hvor man ikke kan sidde på slæden. Det er dermed vigtigt, at man er i god form for at kunne deltage på denne tur. 

Nå vi er kommet over Store Akinnaq, åbner baglandet sig med uendelige søer og øde fjelde. Terrænet er typisk for slædekørsel i Ilulissat – lidt op lidt ned, lidt løben efter slæden. Det bliver aldrig kedeligt. 

Vi kører ud til området ved Nalluarsuk, hvorefter vi vender om, og kører ad det samme spor tilbage mod Ilulissat. Et af højdepunkterne er turen ned ad Store Akinnaq, hvor vi med fantastisk udsigt over byen og Diskobugten, suser ned ad det sneklædte fjeld.

Bemærk:
Man sidder to på hver slæde, udover kusken. Hvis du har booket turen alene, kan du risikere at skulle dele slæde med en anden deltager.
Hundene løber i forskellige tempi fra dag til dag og fra spand til spand. Turens varighed er estimeret, og men kan svinge afhængigt af spandet, føret etc.
Af samme årsag kan det ikke garanteres, at alle slæderne følges ad hele vejen.
Hvis du har problemer med ryg eller nakke, eller hvis du ikke er i god fysisk form, er denne tur ikke det rigtige for dig. Du skal kunne gå 300 højdemeter i raskt tempo efter slæden.
Alle deltagere skal være mindst 12 år gamle.

Det er muligt at tilkøbe varmt overtøj fra str. xs til str. 2xl og støvler fra str. 25 til str. 48.

Varighed

4 timer

Sæson

Feb - April

Min. deltagere

1

Pris pr. voksen fra
DKK 2950,-

Helikopter

Denne tur er den eneste mulighed for at komme helt ind i hjertet af UNESCO-området. Ingen båd eller vandrer kan komme her på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer.

Med en produktion af 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Kangia Sermeq den mest producerende gletsjer – ikke kun i Grønland, men på hele den nordlige halvkugle. Gletsjeren er syv kilometer bred og over en kilometer tyk. Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter.

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn, og flyver så lavt som sikkerheden og frednings-bestemmelserne tillader, over sneklædte fjelde, frosne søer og Kangia Isfjord. Vi lander på fjeldet ved kanten af Indlandsisen – midt i det fredede UNESCO-område.

Her har vi ca. en halv time til at nyde et glas champagne og den spektakulære udsigt, og hvis du er hurtig, kan du måske nå ind på selve Indlandsisen. På turen tilbage flyver vi over gletsjerfronten og følger de 70 km ud gennem Isfjorden. Kort før byen strander de største isfjelde på den undersøiske morænekant, og danner en flot finale på denne tur.

Det at flyve helikopter er en oplevelse i sig selv, og kombineret med sceneriet i disse omgivelser er turen en absolut klassiker.

Bemærk:
Vi flyver altid med den helikopter AirGreenland stiller til rådighed. Om vinteren er dette fortrinsvis AS 350 med plads til 5 passagerer.

Varighed

1,5 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 4495,-

Snescooter

Tag med os ud i Ilulissat’s bagland, og oplev det arktiske vinterlandskab på tæt hold.

Vi starter med at køre op gennem “Kløften” – et smalt spor, der skærer sig gennem fjeldet lige bag Ilulissat. Fra toppen har vi fantastisk udsigt over byen og Diskobugten. 
Herefter går turen over frosne søer og barskt fjeldlandskab. Vi stopper ved de bedste udsigtspunkter undervejs, og får noget varmt at drikke

Bemærk:
Ruten afhænger af føret, og kan således ændre sig herefter.
Man sidder to på hver snescooter. Hvis du har booket turen alene, kan du risikere at skulle dele snescooter med en anden deltager.
Hvis du har problemer med ryg eller nakke, er denne tur ikke det rigtige for dig.
Gæster skal som minimum være 12 år gamle.
Gæster under 18 år skal være i ledsagelse af voksen.
Førerne af snescooterne skal kunne fremvise gyldigt kørekort.
Varm dragt (str. xs til 2xl) og støvler (str. 25 til 48) er inkluderet, men du skal selv have varme handsker og hue med.

Varighed

3 timer

Sæson

Feb - April

Min. deltagere

2

Pris pr. voksen fra
DKK 1495,-

Vil du have single scooter?

Hvis du ønsker at have din egen snescooter, kan du anmode om dette via nedenstående formular – så hjælper vi dig med at booke det.

Vi anbefaler, at du tilkøber en single snescooter, hvis du rejser alene eller hvis I er et ulige antal rejsende.

Skriv venligst hvor mange der skal have single snescooter og disses fulde navn, dato og tidspunkt for turen, hvor du bor mens du er i Ilulissat, samt din ankomst- og afrejsedag til/fra Ilulissat.

Merprisen pr. person
DKK 750,-

Nordlys Safari

På mørke aftener med klar himmel vil det magiske nordlys ofte vise sig over Ilulissat. Tag med os på en gåtur væk fra byens blændende lys, og ud hvor mørket er tættest. Din guide vil her fortælle vidt og bredt om fænomenets opståen, og servere en tiltrængt kop varm saft under stjernehimlen.

Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. Solstorme over polarregionerne giver optimale forhold for at se fænomenet i det grønlandske mørke.

Bemærk:
Vi tager ikke afsted, hvis der er overskyet.
I det tilfælde vil vi samme dag aflyse turen, og forsøge at sætte den op en anden dag, hvor du har mulighed for at deltage.
Hvis ikke det kan lade sig gøre, refunderer vi naturligvis det fulde beløb for turen.

Varighed

1,5 time

Sæson

Sept - marts

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Byvandring

Du vil måske tænke: ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Jo, det kan man. Men på en guidet byvandring går vi et spadestik dybere. Vores Byvandring er en let genvej til god viden og finurlige historier om Ilulissat og Grønland i det hele taget. 

Vores guide vil fortælle om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi stopper flere steder undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen, sælgerne på ”brættet” og vi passerer blandt andet Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Bemærk:
Husk fornuftig påklædning efter sæsonen.

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 250,-

Gåtur til Sermermiut

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads ”Sermermiut”, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Vores guide vil fortælle historier om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst. Se tørvehytte ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder.
Området er så fantastisk, at UNESCO optog det på deres Verdensarvliste i 2004, og det anslås at op mod 30.000 gæster besøger Sermermiut hvert år. Af samme grund er der anlagt en gangbro af træ, for at beskytte området mod slidtage. Alle kan derfor gå med på denne tur.

En tur til Sermermiut er et absolut must når man besøger Ilulissat! Du har med garanti aldrig set noget lignende.

Bemærk:
Husk fornuftig påklædning.
Vi serverer en varm drik undervejs.

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Isfiskeri i Oqaatsut

Prøv kræfter med en traditionel grønlandsk fiskemetode, som stadig praktiseres den dag i dag – isfiskeri.

Vi starter med en 30 minutters sejltur til den lille bygd Oqaatsut, som ligger lidt nord for Ilulissat. 

Grundet havisen i bugten, kan vi ikke komme ind til havnen, og må derfor springe ud på havisen, og gå i land via denne. Det er helt normal praksis i Oqaatsut, og det er ikke farligt – men vi garanterer en uforglemmelig oplevelse.

Efter at vi bliver iklædt en varm vinterdragt, går vi atter ud på havisen, hvor vi gennem et hul i isen, prøver lykken, og ser om vi kan fange en fisk eller to.

Efter ca. en times isfiskeri, går vi tilbage til bygden, og får varmen i restaurant H8, hvor der også bliver serveret en dejlig frokost af lokale råvarer.

Efter frokosten, har vu tid til at gå på opdagelse i bygden på egen hånd, hvorefter turen går tilbage til Ilulissat.

 

Bemærk:
Det kræver lidt fysisk mobilitet, at komme fra båden og ned på havisen. Hvis du er fysisk immobil, er dette ikke turen for dig.

Varighed

6 timer

Sæson

Marts - april

Min. deltagere

4

Pris pr. voksen fra
DKK 1895,-

Hundeslædetur, 2 dage

* Støtter mindre lokal turoperatør

Drømmer du om at komme med en lokal grønlandsk slædekusk ud på en mere ekspeditionslignende hundeslædetur? 

Vi tilbyder denne 2 dages tur, hvor ruten går ud til fiskepladsen “Attaartoq”, og videre ud på den frosne fjord med udsigt til “Den døde Bræ”. Dette er noget af det smukkeste og mest unikke, som området har at byde på.

Vi overnatter i “Tvillingehytterne” – meget simpel indkvartering, der ikke byder på meget andet end fire vægge og en skibsovn. 

Alt mad er inkluderet. Der er frokostpause ca. halvvejs begge dage. Aftensmaden, som i ægte grønlandsk stil består af lokale råvarer som rensdyr eller hellefisk, tilberedes på trangia-sæt, og nydes i hytten.

Ring eller skriv til os, hvis du vil høre nærmere.

Bemærk:
Du skal være i rigtig god form for at deltage på denne tur, da vi har flere fjelde at forcere, hvor man løber bag ved slæden.
Turen er for de eventyrlystne, der vil ud og prøve kræfter med den barske, arktiske natur.
Man skal være mindst 18 år for at deltage på denne tur.

Varighed

2 dage

Sæson

Feb - April

Min. deltagere

1 person

Pris pr. voksen fra
DKK 9.500,-

Inuit Kalaallisuut

* Støtter byens lokale kvindeforening

Kom med på besøg hos den lokale Kvindeforening.

Kvindeforeningen er aktiv i de fleste byer langs hele Grønlands kyst, og har på nationalt plan 800 medlemmer. Her samles lokale kvinder omkring en kop kaffe og et fælles mål om, at holde liv i ældgamle grønlandske traditioner og håndværk. Før i tiden har disse håndværk været en vigtig del af opdragelsen og den almene dannelse, men sidenhen er de svundet hen til en kundskab, de færreste mestrer. 

I løbet af besøget er der fremvisning og demonstrering af forskellige metoder til behandling af skind samt fremvisning og historiefortælling om den grønlandske nationaldragt. Der vil efterfølgende være mulighed for at røre dragten, og mærke vægten af skindet og perlebroderierne med egne hænder. Kvindeforeningen vil selvfølgelig også servere kage og kaffe efter grønlandsk tradition. 

Oplevelsen af den uhøjtidelige og afslappede atmosfære i selskab med lokale ildsjæle vil uundgåeligt tilføje en ny vinkel på ethvert ophold i Grønland. 

Vær med til at støtte op om det fine initiativ. Alle er velkomne – også mænd og børn.

Bemærk:
Kvindeforeningens hus har ikke kloakering. Ved toiletbesøg benyttes tørkloset.
Turen sættes op ved forespørgsel.

Varighed

1 time

Sæson

Hele året

Min. deltagere

10 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 345,-

Hundeforedrag

* Støtter mindre lokal turoperatør

I Ilulissat har vi vinter seks måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”. Omkring 1800 slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem isfjorden og Ilulissat, og ude på isen kommer moderne motorkraft som snescooter til kort overfor det 2000 år gamle transportmiddel, hundeslæden. 

På denne udflugt inviterer vi dig med ud for at møde et spand hunde, hvor du får lov at se og røre. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund. 

Bemærk:
Husk praktisk påklædning. Der kan være beskidt på hundepladsen. 
Hold afstand til hundene, det er arbejdshunde, og de reagerer ikke som europæiske hunde. Hundeejeren kan anvise hunde der kan klappes. 
Alle deltagere skal være mindst 8 år gamle.

Varighed

1 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-
Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl