Kajak i Ilulissat

Kajak mellem isbjerge

* Vi har altid en følgebåd med. Begyndervenlig tur

Vores kajaktur er på rekorttid blevet en vaskeægte klassiker for alle, som besøger Ilulissat – og med god grund! At ro kajak i Ilulissat er nemlig noget ganske særligt.

At opleve de enorme isbjerge ved Ilulissat Isfjord helt nede fra vandskorpen er efter vores mening en af de største oplevelser i området. Her skærpes alle sanser. Følelsen af havets krusninger lige under kajakken, den særlige lugt af gletsjeris, lyden af bølgerne omkring isskosserne, og is der flækker. Her er ingen larmende bådmotor, kun den beroligende lyd af pagajen, som glider gennem vandet.

Book din kajaktur i Ilulissat her

Varighed

3 timer

Sæson

Juni - August

Min. deltagere

2 personer

Price per person
DKK 1250,-

Oplev Ilulissat fra kajak

Du behøver ikke at være ekspert for at kunne deltage på vores kajaktur. 

Vi bruger meget stabile dobbeltkajakker på vores ture, og har noget af det bedste udstyr, som findes på markedet, og vores instruktører er uddannede med en internationalt anerkendt certificering. Derudover har vi en båd med, som af sikkerhedsmæssige hensyn altid følger med gruppen. 

Du får udleveret en underdragt af uld, en tørdragt, redningsvest, neoprensko- og luffer og et skørt.

Selvom sikkerheden på denne tur er god, og selvom vi meget sjældent oplever at gæster falder i vandet, så er der altid en risiko for at vælte i vandet, når man sejler kajak. Vi anbefaler derfor, at du ikke er bange for at være i vandet, hvis du ønsker at deltage på denne tur.

Vidste du...?

  • Inuit opfandt kajakken for over 4.000 år siden.
  • Kajakkens skelet blev dengang bygget af dyreknogler eller drivtømmer, som blev betrukket med afpelset skind.
  • I nogle distrikter i Grønland er det stadig et lovkrav, at narhvals fangst skal foregå på traditionel vis – altså fra en kajak.
  • Den traditionelle Qajaq blev bygget efter kropsmålene på ejermanden, så manøvredygtigheden var i top.
  • Kajakken har traditionelt set primært været forbeholdt mænd, mens kvinder roede i større både sammen med børnene.

 

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl