Om Ilimanaq Lodge

Sådan kommer du til Ilimanaq - en sejltur gennem UNESCO

Der er ingen veje fra de omkringliggende byer til Ilimanaq – du kommer hertil med båd, og oplevelsen starter i det øjeblik, du tager fra Ilulissat.

Turen gennem Ilulissat Isfjord er i særklasse – vi sejler zigzag mellem nogle af verdens største isfjelde, og vil med lidt held møde en hval eller to, inden vi ankommer til den lille havn i Ilimanaq. Det er ikke tilfældigt, at området er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste.

  • Vi har arrangeret en bådshuttle, du kan tilkøbe ved booking af et ophold.
  • Turen varer ca.  1 time alt efter vejr- og isforhold.
  • Afgang fra Ilulissat kl. 13:30 eller 15:15.
  • Afgang fra Ilimanaq kl. 14:15 eller 16:00.
  • Vi sejler i mindre, hurtigtgående både med plads til 12 passagerer. Der er mulighed for at sidde både udendørs og indendørs.

Åben fra midt juni - midt september

De Historiske Huse

Få minutters gang fra lodgens bungalows, findes to af Grønlands ældste huse, som i dag danner rammen om vores reception og de to restauranter – Restaurant Egede og KOKS. 

Restauranten og receptionen har en helt særlig historie – de har nemlig tilhørt den kendte missionær Paul Egede. Paul var søn af Hans Egede, der grundlagde kolonien Grønland tilbage i 1700-tallet. Han opførte det hus, hvor restauranten ligger i dag, og drev sit virke som missionær og handelsmand fra den gamle butik, der nu er indrettet som reception og konference.

Bygningerne er fredede og bevaringsværdige, og blev op til åbningen af Ilimanaq Lodge nænsomt restaureret af Realdania By & Byg. Renoveringen varede hele 3 år, hvor de har været skilt fuldstændigt ad, repareret så nænsomt som muligt, og derefter samlet igen. Projektet har vundet den prestigefyldte Europa Nostra Pris – og det med god grund.

Bygningerne er ført tilbage til deres oprindelige identitet, og mange af de oprindelige materialer og farver er bevarede. Du vil eksempelvis opleve det originale butiksinteriør i receptionen og originalt sejl fra et hvalfangerskib i restaurantens loft.

Realdania er udover restaureringen af de Historiske Huse i Ilimanaq blandt andet også kendt for opførelsen af Ilulissat Isfjordscenter.

Hvis du er interesseret i historie, arkitektur eller indretning, må du ikke snyde dig selv for et besøg i Ilimanaq Lodge.

Et pionerprojekt

Ilimanaq Lodge blev opført som et pionerprojekt inden for grønlandsk turisme. 

Projektet er et samarbejde mellem kommunen, Realdania og World of Greenland. Kommunen har stået for at forbedre infrastrukturelle forhold, som kloakering, havneforhold, affaldsstation og stiforløb. Realdania har stået for renoveringen af de Historiske Huse. Og World of Greenland har bygget 15 bungalows, og står for driften af lodgen.

Formålet med projektet er et ønske om at bidrage til en bæredygtig udvikling af bygden. Via turismen, hvor udgangspunktet er stedets værdier, ønsker vi at skabe grobund for vedvarende jobs og udvikling i Ilimanaq.

TRIPADVISOR

Det siger tidligere gæster

Kathrine Andersen
Kathrine Andersen
Luksuriøst og helt unikt
Read More
"Absolut et besøg værd. En af de mest unikke steder i verdenen - inden underdrivelse! Fantastisk beliggenhed af hytter med panorama udsigt. Spotning af hvaler fra terrassen morgen, middag, eftermiddag og aften tæt på kysten. Mulighed for at nyde udsigten og stilheden fra egen terrassen. Mulighed for vandreturer i området. Maden i restauranten var gourmet med simple anretninger, lokale råvarer til overkommelige priser. Venligt personale. Vi besøgte stedet i starten af september 2018, hvor vi oplevede nordlys meget tydeligt over det meste af himlen."
Jane Bisgaard
Jane Bisgaard
Fantastisk sted med den fedeste udsigt
Read More
"Vi var der i August måned, mere fantastisk sted findes da ikke, hytterne var fantastiske og maden var da bare det bedste jeg har smagt 5 * ud af 5, personalet var bare så fantastisk, vil varmt anbefale alle at prøve dette sted."
Signe Marie H
Signe Marie H
To fantastiske overnatninger
Read More
"Vi have to dejlige overnatninger i Ilimanaq lodge! Hytterne er uden sammenligning hvad angår beliggenhed med noget andet vi har prøvet. Selvom hvalerne ikke var super aktive havde man lyst til at sidde i hytten og kigge ud over vandet i timer. Maden var den bedste vi fik på Grønland. Simpelt, med gode råvare og god smag - og lidt til at udforske det Grønlandske køkken på en appetitlig måde."
Tina19711971
Tina19711971
En unik oplevelse
Read More
"Ilimanaq Lodge er utrolig smukt billiggende, hytterne er med flot panorama udsigt og indrettet med flotte detaljer. På den dejlige terrasse kan man sidde i timer, nyde stilheden og udsigten. Her var vi heldige at opleve hvalerne flere gange tæt på kysten. Restauranten byder på lækker gourmet oplevelser, hvor gode råvare er i højsæde. Vi blev mødt med stor venlighed og gæstfrihed. En unik oplevelse som klart kan anbefales."
Previous
Next

Gode grunde til at besøge Ilimanaq Lodge

Ro og nærvær

I Ilimanaq er der fred og ro. Her er vi lagt væk fra Ilulissat, og vi tør godt love, at skulderne sænker sig, så snart du tjekker ind hos os.

Mød lokalbefolkningen

I Ilimanaq lever vi sammen med de lokale beboere. Du møder dem i butikken, på stierne i bygden, eller i receptionen til en kop kaffe.

Vild natur

Sejlturen fra Ilulissat til Ilimanaq er en oplevelse for sig selv. Her passerer vi de verdensberømte isfjelde fra Ilulissat Isfjord, som sætter stemningen for et magisk ophold.

Grønlandsk gastronomi

Ilimanaq Lodge har siden åbningen været blandt de førende restauranter i Grønland. Niveauet er højt, atmosfæren er afslappet, og fokus er på "local sourcing".

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl