Hotel i Ilulissat

Vildmarks-lodge ved "den kælvende gletsjer"

Har du en svaghed for adventure kombineret med høj komfort, spektakulære oplevelser og vild natur? Så er et ophold ved Glacier Lodge Eqi det helt rigtige valg for dig.

Det særlige ved Glacier Lodge Eqi er den spektakulære placering lige ved siden af en kælvende gletsjer. Forskere mener, at netop denne gletsjer er den som kælver oftest af alle gletsjere på den nordlige halvkugle. Du vil altså med stor garanti opleve gletsjerens knagen og bragen, når den sprækker, og når isklumper styrter ned i fjorden. 

Eqi-gletsjeren ligger omtrent 80 km nord for Ilulissat i den nordligste del af Diskobugten, og det er kun muligt at komme hertil med båd eller helikopter. Når du bestiller et ophold ved Glacier Lodge Eqi, starter din oplevelse således med en enestående bådtur, der langt fra bare handler om transport – det er i høj grad her, dit eksklusive ophold i Eqi starter. 

I området ved Glacier Lodge Eqi findes desuden et udvalg af spændende vandreture. Lodgen ligger kun ca. 12 km fra den enorme iskappe, som dækker 80% af hele Grønland – Indlandsisen. Det er muligt at vandre op til Indlandsisen, enten på en dagstur eller med en overnatning i Base Camp ved foden af isen.  Desuden findes en vandretur til Gletsjermorænen eller til et delta med smeltevand fra isen.

I Glacier Lodge Eqi går vi op i ordentlig forplejning, og serverer derfor en skøn 3-retters menu hver aften, som er inkluderet i dit ophold. 

Kun 3 timers sejlads fra Ilulissat

Glacier Lodge Eqi ligger i den Grønlandske vildmarks, 3 timers sejlads fra Ilulissat. Men bare rolig - vi sørger for al transport, når du booker et ophold hos os.

Åbent fra juni - september

Glacier Lodge Eqi er åben fra midten af juni til midten af september. Herefter lukker isen til i bugten ved lodgen, indtil juni næste år.

En, to eller tre nætter

De fleste gæster har en, to eller tre nætter i Glacier Lodge Eqi. Hvis du vil nå op på Indlandsisen, skal du have mindst to nætter.

Glamping eller comfort

Du kan enten vælge at overnatte i en hytte med elektricitet, varme og privat badeværelse - eller du kan vælge vores mere budgetvenlige glamping koncept.

Ro, nærvær og gastronomi

Drømmer du om et idyllisk ophold i en grønlandsk bygd hvor nærvær og kvalitet er i fokus? Så book et ophold ved Ilimanaq Lodge.

Der er ingen veje fra de omkringliggende byer til Ilimanaq – du kommer hertil med båd fra Ilulissat, og oplevelsen starter i det øjeblik, du går ombord på båden. Turen gennem Ilulissat Isfjord er i særklasse – vi sejler zigzag mellem nogle af verdens største isfjelde, og vil med lidt held møde en hval eller to, inden vi ankommer til den lille havn i Ilimanaq. Det er ikke tilfældigt, at området er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Bådturen er nem at tilkøbe ved booking af dit ophold i Ilimanaq Lodge.

Mange gæster i Ilimanaq Lodge nyder at bruge tid i deres bungalow med havudsigt – her findes en helt særlig ro, som er svær at finde andre steder. 

Men der er et væld af oplevelser i området omkring Ilimanaq. Siden den 2 stjernede Michelin restaurant KOKS åbnede i lodgens restaurant i 2022, har grønlandsk gastronomi været i højsædet i Ilimanaq Lodge. Her serveres grønlandske råvarer i en nye og kreative fortolkninger – en oplevelse du ikke må gå glip af, hvis du besøger Diskobugten. 

Udover gastronomien findes et udvalg af ture i området ved Ilimanaq. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

En, to eller tre nætter

De fleste gæster har en, to eller tre nætter i Ilimanaq Lodge. Vi tilbyder et væld af forskellige oplevelser i området.

Kun 45 minutters sejltur fra Ilulissat

Ilimanaq Lodge ligger ca. 15 km fra Ilulissat, på den anden side af Ilulissat Isfjord. Bådturen hertil fra Iulissat kan tilkøbes ved booking.

Åbent fra juni - september

Ilimanaq Lodge er åben fra midten af juni til midten af september.

Bungalows

Alle bungalows i Ilimanaq Lodge er smukt og komfortabelt indrettet med plads til to gæster. Her er soveområde, lounge, terrasse med havudsigt samt badeværelse.

Eventyr, nordlys og afkobling

Prøv en helt unik oplevelse med overnatning i iglo ved Ilulissat. Her kommer du helt tæt på den grønlandske nat, og måske vil du kunne opleve nordlyset danse. 

Igloo Lodge er ikke et fancy is-hotel – det er den ægte vare. Det er for dig, der vil opleve den totale stilhed, de storslåede omgivelser og det dansende nordlys i hyggelige omgivelser. For dig, der tør gå off the beaten track. For dig, der vil lidt mere.

Igloo Lodge ligger ca. 15 kilometer inde i Ilulissats bagland. Det lyder måske ikke af meget. Men med det uberørte og vilde terræn uden veje, er turen dertil et eventyr i sig selv.

Turen til Igloo Lodge foregår i en opvarmet kabine på en pistemaskine. Som vores gæst kan du på den måde sidde indendørs i ro og mag, og samtidig nyde det sneklædte vinterlandskab glide forbi.

Fra den store bjælkehytte, som danner rammen om dit ophold, kan du følge med i trafikken af hundeslæder og snescootere, der suser forbi ude på den store, frosne sø. Her er rig mulighed for at trække stikket ud, glemme hverdagen og blot nyde nuet.

Desuden findes et udvalg af spændende aktiviteter i Iglo Lodge – blandt andet hundeslædetur, snescootertur og sneskotur. 

Alt mad og transport er naturligvis inkluderet i dit ophold – du skal bare læne dig tilbage, og nyde de spektakulære omgivelser.

Kun 15 km fra Ilulissat

Igloo Lodge ligger 15 km fra Ilulissat. Vi kommer herind med en "snowcat", og turen varer ca. 1,5 time.

Åbent fra februar - april

Igloo Lodge er åben fra slutningen af januar til midten af april, hvor sneen begynder at smelte.

En eller to nætter

Du kan overnatte i Igloo Lodge en eller to nætter. Der tilbydes et udvalg af spændende aktiviteter fra lodgen.

LUNT VÆRELSE

Du behøver ikke at overnatte ude i igloen for at besøge os. Vi har også et lunt værelse til dig inde i hytten.

Overnatning i Ilulissat

Er du på  udkig efter et spektakulært hotel i området omkring Ilulissat? Så er du kommet til det rigtige sted!

Ilulissat er den mest populære destination i Grønland – med god grund! Ilulissat har det hele. Her findes enorme isbjerge, hvaler og sæler, gode vandremuligheder, et rigt kulturliv og mange forskellige restauranter. Men hvis du vil opleve, hvad Grønland virkelig har at byde på, skal du se videre ud i Diskobugten og området omkring Ilulissat. Herude venter flere store eventyr.  

Vi ejer og driver flere lodges i Diskobugten. Alle vores lodges har det til fælles, at deres storslåede beliggenhed, og velovervejede koncept går op i en højere enhed, der skal give vores besøgende den eksklusive og autentiske oplevelse, de sent vil glemme. Vi skaber minder, der varer ved. Vores lodges er mere end bare et hotel – hver lodge er en lille destination i sig selv, som byder på unik overnatning og spænende oplevelser. Uanset om du drømmer om verdensklasse naturoplevelser og hiking eller ren afslapning, så har vi noget for dig. 

Nedenfor kan du se en oversigt over vores forskellige lodges – vi glæder os til at byde dig velkommen!

Er du på udkig efter et mere traditionelt hotel i Ilulissat, anbefaler vi, at du besøger vores søsterhotel Hotel Arctic.

Lodges og oplevelser

Velkommen til World of Greenland.

World of Greenland er et 100% grønlandsk selskab, som er en del af Air Greenlandkoncernen. I sidste ende er vi altså ejet af det grønlandske folk, og det er vi stolte af. Det forpligter os til hver eneste dag at gøre vores absolut bedste for at vise vores smukke land frem. Og det forpligter os til at have et lokalt afsæt i alt hvad vi gør. 

Vi er en flok eventyrlystne individer, der brænder for at dele den fantastiske arktiske verden med dig. 

Udover at drive unikke lodges, arrangerer vi et  udvalg af udflugter fra Ilulissat, heriblandt sejlture, kulturelle ture, helikopterture med flere. Vi er en af de få operatører, som har åbent hele året.

Takornariaqarnermi ileqquujartortut eqqumaffigiuarpagut, tamakkununngalu tunngatillugu siulliulluta saqqummiussisarluta. Tikeraartitsinnut suleqatitsinnullu qanimut attaveqarnitsigut isumassarsiat nutaat naliliivigiuarpagut, pingaaruteqarnerpaanillu, nunatsinni takornariaqarnermi inuussutissarsiornermilu iliuuserisanut annertunerusunut maligassiuisussatut suliniutinngortussanik aallartitsisarluta.

Visit Greenlandip nuna tamakkerlugu takornariaqarnermi iliuusissatut siunniussaa najoqqutaralugu siunnerfeqarluta suleqatigiinnikkut – najukkani nunalu tamakkerlugu angusaqarnerunissarput upperalugu sulivugut.
Vi tror på, at lokalt forankrede projekter og demokratisk samfundsdeltagelse, vil skabe grobund for yderligere vækst i virksomheden og i den lokale såvel som nationale udvikling.

 

BESØG OS

Kom og besøg os i vores butik! 
Åbningstider:
Man-Fre 8.00-16.00

Ring til os

Du kan ringe til os alle hverdage mellem 9.00 – 16.00. på +299 94 43 00. Husk tidsforskellen.

Skriv til os

Du kan altid sende os en mail på info@wog.gl. Vi svarer helst på e-mails indenfor 24 timer.

Følg os

World of Greenland er selvfølgelig også at finde på de sociale medier. Lad dig rive med og følg os.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl