Nordlys i Ilulissat

Oplev nordlyset ved Ilulissat

Når mørke aftener indtræffer med en klar himmel, er der en magisk begivenhed, der ofte udfolder sig over Ilulissat – det betagende nordlys. Tag med os på en lille tur, der fører dig væk fra byens værste lysforurening og ud til de mere dunkle områder. Det er her, hvor mørket er mest intens. Under stjernehimlen vil din guide fortælle vidt og bredt om, hvordan dette fænomen opstår, samtidig med at der serveres en velkommen varm drik.

Aurora Borealis, også kendt som nordlyset, er uden tvivl det mest spektakulære fænomen på nattehimlen. 

Bemærk
Ved overskyet vejr, vil turen ikke finde sted. I dette tilfælde vil vi aflyse turen, og forsøge at arrangere den en anden dag, hvor du har mulighed for at deltage. Hvis det ikke er muligt, vil vi selvfølgelig refundere det fulde beløb for turen.

Book nordlys safari her

Varighed

1,5 time

Sæson

Sept - Jan

Min. deltagere

2 personer

Pris per voksen
DKK 295,-

Nordlys i vildmarken

I vores komfortable, opvarmede kabine i pistemaskinen får du mulighed for at udforske den barske og betagende polarnat i ødemarken med fuld komfort.

Når vi kører op gennem kløften, der skærer sig igennem fjeldene og fører os ind i UNESCO-området, efterlader vi byens lysforurening bag os.

Undervejs på køreturen bliver du underholdt med fascinerende lokale legender og fortællinger om de overnaturlige væsner i Grønland.

Efter cirka 40 minutters kørsel når vi vores mål, der er placeret på toppen af et fjeld med en enestående udsigt over den omgivende polarhimmel. Her tager vi en velfortjent pause og tænder op i brænderen for at få noget varme.

Det tætte, arktiske mørke er en fortryllende oplevelse, og hvis vi er heldige, vil polarnatten vise sig fra sin allerbedste side med funklende stjerner og dansende nordlys.

Bemærk 
Turen vil blive gennemført, selv hvis himlen er overskyet.

Book Polar Night Explorer her

Varighed

2,5 timer

Sæson

Feb - April

Min. deltagere

8 personer

Pris per voksen
DKK 695,-

Nordlys i Igloo Lodge

Har du en overnatning i Igloo Lodge, er der ved klart vejr rigtig gode chancer for at se det flotteste nordlys helt uspoleret for al lysforurening. 

Fra hytten, som ligger 15 km ude i baglandet bag Ilulissat, er der langt til den lysforurening, som kommer fra Ilulissat. Her er polarnatten så tæt, som den kan blive, og det giver os gode muligheder for at se de mange detaljer i nordlysets bevægelser, når det danser henover himlen. 

 

Vidste du...?

  • Nordlyset opstår også om sommeren i Ilulissat – vi kan bare ikke se det på grund af lyset. 
  • Nordlyset har gennem mange år vakt opsigt og undren. Et gammelt sagn fra Inuit beretter, at nordlyset opstod, når de afdøde i himmelriget spillede fodbold med kraniet fra en hvalros.  
  • Nordlys er en flyvsk størrelse. Det kan utroligt hurtigt skifte i farve og intensitet, og det kan forsvinde helt og dukke op igen i løbet af få minutter. 
  • Nogle gange er nordlyset klart i farverne og bevæger sig hurtigt, mens det sommetider ligger som et tyndt slør henover nattehimlen.
  • Der er ikke nogen måned, som er bedre end andre, hvis man vil opleve nordlysets gådefulde magi. Det kan ses på klare nætter fra starten af september og til starten af april.