Sejltur mellem isbjerge - Ilulissat

Bådtur ved Ilulissat Isfjord

Alle som besøger Ilulissat, må prøve denne sejltur mellem isbjerge mindst en gang. Det er ikke uden grund, at det er en af vores mest populære ture.

Isfjorden er smuk fra land, men på denne bådtur er det muligt for os at komme meget tæt på de enorme isskulpturer. Isbjergene kan blive op til 100 meter høje, og flere hundrede meter lange og brede. Her føler man sig ubetydeligt lille i den store natur. Det er svært at forestille sig – det skal prøves.

Isfjeldene er smukke i al slags vejr og på alle årstider. 
Fra maj til September kan hele bugten være pakket til med små stykker is, mens det kun er de mægtigste isfjelde, som ligger ved udmundingen af fjorden over vinteren. 
I høj sol skinner isen kridhvid og har stærke kontraster. I overskyet vejr ser man mange flere nuancer af farver og struktur i isen. Og i midnatssolen, kastes et rosa skær over de enorme kolosser. 
Isen kan flytte sig hurtigt, og forholdene kan ændre sig fra dags til dag – ja faktisk fra time til time. Derfor er hver eneste sejltur mellem isfjeldene helt unik.

Book din sejltur mellem isbjerge her

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

6 personer

Pris per person
DKK 695,-

Oplev Ilulissats isfjelde

Denne klassiske bådtur ved Ilulissat Isfjord varer ca. 2,5 time.

Udover massere af tid tid til at tage billeder, vil der også være et foredrag om isen på bådturen. Isen kan nemlig se ud på mange forskellige måder, og den har haft enorm betydning for livsgrundlaget i området gennem tusinder af år. 

Vi bruger forskellige typer af både på vores Isfjordssejlads. Sommetider er det en større båd med plads til 35 personer, og sommetider en mindre med plads til 10 personer. 

Vidste du...?

  • Ilulissat by er opkalds efter Isfjorden – Ilulissat betyder nemlig “Isbjerge”.
  • Isbjergene vi ser på denne bådtur, er brækket af den største gletsjer på den nordlige halvkugle – nemlig “Sermeq Kujalleq”, som ligger ca. 70 km inde i landet.
  • De største isfjelde er ca. 1 år om at flyde ud til udmundingen af fjorden, hvor de går på grund og strander. Her ligger de indtil de er smeltet nok til at kunne flyde videre, eller indtil trykket fra isen i fjorden skubber dem videre ud i Diskobugten.
  •  Ca. 10% af alle isbjerge i Grønland, kommer fra Sermeq Kujalleq, og flyder ud gennem Ilulissat Isfjord.
  • Sermeq Kujalleq spiller derfor en stor rolle i forskningen om klimaforandringer og global vandstandsstigning.