Helikopter Ilulissat

Helikoptertur til Indlandsisen

Tag med os på et sandt eventyr helt ind til den Grønlandske Indlandsis.

Vi suser ind og ud mellem nogle af verdens største isfjelde, indtil vi når Sermeq Kujalleq – den store gletsjer. Med helikopter kan vi flyve helt tæt på isvæggen, der er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle. 
Sermeq Kujalleq spiller også en betydningsfuld rolle i massetabet af Indlandsisen, og derfor er den et yndet mål for klimaforskere fra hele verden. 

Vi lander ved kanten af Indlandsisen med bjergtagende udsigt over gletsjerlandskabet. Her holder vi 30 minutters ground stop, hvor vi har tid til at lære mere om gletsjeren og Indlandsisen, og til at nyde et glas champagne. Herefter går turen tilbage mod Ilulissat.

Det at flyve helikopter er en oplevelse i sig selv, og kombineret med sceneriet i disse omgivelser er turen en absolut klassiker.

Book din helikoptertur her

Varighed

1,5 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

Om sommeren: 7 personer Om vinteren: 4 personer

Sommerpris
DKK 3995,-
Vinterpris
DKK 4495,-

Helikopter i Grønland

Helikopteren er et vigtigt transportmiddel i Grønland. Om vinteren, når havisen lægger sig langs det meste af Grønlands kyst, er mange mennesker afhængige af helikopteren som en livsline til resten af Verden. 

Vi flyver med Air Greenland’s helikoptere. I sommerperioden en Airbus H155 med plads til 10 gæster. I vinterperioden en AS350 med plads til 5 gæster. 

Udover Turen til Indlandsisen, kan vi også arrangere et væld af forskellige specialture. Eksempelvis til Eqi eller Diskoøen.

Vidste du...?

  • Indlandsisen er verdens næststørste iskappe – kun overgået af Antarktis.
  • Indlandsisen dækker 80% af det Grønlandske areal.
  • Hvis hele Indlandsisen smelter, vil verdenshavene stige med 7 meter.
  • Den ældste is, der er fundet på Indlandsisen, er 150.000 år gammel.
  • Indlandsisen er på det højeste punkt mere end 3 km tyk.
  • Isen er så tung, at 1/3 ligger under havets overflade, presset ned af sin egen vægt.