Om Igloo Lodge

Sådan kommer du til 
Igloo Lodge

Igloo Lodge ligger ca. 15 kilometer inde i Ilulissats bagland. Det lyder måske ikke af meget. Men med det uberørte og vilde terræn uden veje, er turen dertil et eventyr i sig selv.

Turen til Igloo Lodge foregår i en opvarmet kabine på en pistemaskine. Som vores gæst kan du på den måde sidde indendørs i ro og mag, og samtidig nyde det sneklædte vinterlandskab glide forbi.

Kun 5 minutter efter afgang krydser vi grænsen til UNESCO. Herfra går turen gennem dale med stejle fjelde, over krystalklare, frosne søer og forbi lokale fiskere med deres slædehunde, på vej ud for at sikre dagens fangst.

  • Afgang fra Ilulissat kl. 09:30.
  • Pick-up ved Hotel Arctic eller ved World of Greenland’s kontor.
  • Afgang fra Igloo Lodge kl. 11:00.
  • Transporten varer ca. 1 time og 30 min.

Åben fra slut januar - midt april

Overnat i en traditionel Igloo

Igloo Lodge er World of Greenland’s første vinterlodge og indgår nu i rækken af unikke lodges. Her får du en oplevelse, du sent vil glemme. Forestil dig at sove midt i det glitrende, grønlandske vinterfjeld, hvor igloerne bygges af sne, som inuit har praktiseret det i årtusinder. Ordet Iglo kommer fra det grønlandske “Iglu”, der betyder hus.

Igloo Lodge er ikke et fancy is-hotel – det er den ægte vare. Det er for dig, der vil opleve den totale stilhed, de storslåede omgivelser og det dansende nordlys i hyggelige omgivelser. For dig, der tør gå off the beaten track. For dig, der vil lidt mere.

Hvis du ikke har oplevet Grønland i vintermånederne, er et besøg i Igloo Lodge noget, du ikke må snyde dig selv for. Lodgen ligger ved Nalluarsuk, 15 km inde i Ilulissats bagland – på kanten af UNESCO-området Ilulissat Isfjord. 

Fra den store bjælkehytte, som danner rammen om dit ophold, kan du følge med i trafikken af hundeslæder og snescootere, der suser forbi ude på den store, frosne sø. Her er rig mulighed for at trække stikket ud, glemme hverdagen og blot nyde nuet.

Vores lodge staff vil være dine værter gennem hele opholdet. I løbet af dagen tager vi dig med på sneskostur ind i UNESCO-området til et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se Isfjorden, Indlandsisen og den mægtige Semeq Kujalleq gletcher, der producerer nogle af verdens mægtigste isbjerge.

Vi vil varte dig, op og sørger gennem hele opholdet for brandvarm kaffe og te, lækre snacks og god stemning. I Igloo Lodge er hyggen i centrum.

Finder du ikke plads på dine ønskede datoer? Send os en mail, så skriver vi dig op på vores venteliste

Fra Igloo Lodge er massere af muligheder for spændende aktiviteter. Fx en sneskotur i UNESCO til det smukkeste udsigtspunkt over Isfjorden.

Gode grunde til at besøge Igloo Lodge

Intet signal - ingen stress

I Igloo Lodge har vi hverken Wi-Fi eller mobilsignal - og vores gæster er vilde med det. Her dyrker vi nærværet og roen. Det er efterhånden få steder dette er muligt, og du vil blive overrasker over hvor lidt du tænker på din telefon.

Nye venskaber

I Igloo Lodge findes et helt særligt fællesskab. Her er hyggen i centrum, og fremmede mennesker mødes over et brætspil eller en kop kaffe i loungen.

Eksklusive ture

Fra Igloo Lodge tilbyder vi en række af unikke oplevelser i baglandet, som ikke kan købes fra Ilulissat.

Det bedste nordlys

Her i ødemarken har vi ingen lysforurening, og derfor er det her, vi ser det smukkeste nordlys og den smukkeste stjernehimmel.

Du hjælper Grønlandske Børn

Igloo Lodge støtter hvert år Foreningen Grønlandske Børn med 20.000 kr. Fra 2024 donerer vi desuden 20 kr. for hver gæst, der besøger lodgen. Hermed er du med til at gøre en reel forskel.

Overnatning i Iglo

Hvornår kommer du ellers til at overnatte i en traditionel iglo? Vi har gjort det nemt og komfortabelt for dig med det bedst tænkelige udstyr - og med et komfortabelt alternativ, hvis du skulle fortryde.

Det får du også

Dit ophold i Igloo Lodge inkluderer

Overnatning

Du overnatter i en traditionel iglo, men har et back up værelse inde i den varme hytte.

Udstyr

Vi sørger for, at du har alt det udstyr, som skal bruges til en nat i iglo. Du skal bare medbringe dit almindelige vinterovertøj.

Wifi-fri

Mange almene hoteller tilbyder fri Wifi. I Igloo Lodge tilbyder vi Wifi-fri ferie.

Angallassineq

Transport med pistemaskine fra Ilulissat tur/retur.

Kaffe og te ad libitum

I Igloo Lodge værner vi om hyggen. Vores fornemste opgave er, at du har det godt, og at der altid er kaffe på kanden.

Fuldpension

Koldt frokostbord, eftermiddagskage, dampende varm aftensmad og morgenmad inden afgang.

Igloo Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl