Udflugter omkring Glacier Lodge Eqi

Glacier sauna

* Forudsætter 1 nat i Glacier Lodge Eqi

Vi glæder os til at kunne byde gæster velkommen i vores nye sauna i Glacier Lodge Eqi. 

Naturen i Eqi kalder på fordybelse og nydelse, og her er saunaen det oplagte valg. Hvad enten det er en tung regnvejrsdag, en retræte efter vandreturen eller en aftensession til at runde dagen af, er saunaen et naturligt førstevalg. 

I udkanten af lodgeområdet med fantastisk udsigt over fjorden og den kælvende gletsjer, findes nu to en smuk sauna – selvfølgelig med stort panoramavindue. 
I forlængelse af saunaen, findes en “naturlig pool”, hvor man kan dyppe sig i koldt, friskt smeltevand fra Indlandsisen.

Bemærk
Vi har to saunaer – hver med plads til 6 personer. Du kan således risikere at skulle dele saunaen med andre gæster. 
Det er også muligt at købe privat sauna. Kontakt venligst World of Greenland, hvis du ønsker dette.
Der bliver sat æteriske olier til rådighed, men der vil ikke være en gusmester.

Varighed

1 time

Sæson

1. august - 9. sept

Min. deltagere

1 person

Pris pr. voksen fra
DKK 200-

UTV Ice Expedition

* Forudsætter 2 nætter i Glacier Lodge Eqi

På denne dagstur, følger vi polarforsker Paul Émile Victors spor op til den forblæste Indlandsis. 

Victor er en kendt fransk forkser, som i slutningen af 1940’ere og begyndelsen af 1950’erne lavede utallige ekspeditioner til Indlandsisen med udgangspunkt fra Eqi. 
I det storslåede landskab ser man næsten 100 år efter tydeligt sporene fra de bæltekøretøjer, som har fragtet ekspeditionernes udstyr op til Indlandsisen. Og det er de spor, vi følger på denne tur. 
Langs ruten bliver historien vækket til live af gamle efterladenskaber fra ekspeditionerne, som vi kommer forbi. 

Turen op mod Indlandsisen er til tider meget stejl, hvor vi må trække UTV’en op med spil. Det ujævne terræn betyder, at vi ikke kan køre stærkt – fokus er på sikkerheden, og på at alle gæster får en god oplevelse.
Køreturen starter ved Glacier Lodge Eqi, og ca. 2,5 time senere er vi ved “Den Døde Bræ” – en smuk gletjser, som løber ned fra den nærliggende indlandsis. Her nyder vi en frokostsandwich, før vi til fods skal forcere morænen op til isen. Stigningen op ad morænen er stejl, men belønningen er stor, når det uendelige islandskab åbner sig for os på toppen. Vi går et lille stykke ind på isen, hvorefter turen går tilbage mod Eqi. Gåturen varer samlet set ca. 2 timer.

Bemærk
Denne tur starter fra Eqi ved middagstid. Det betyder altså, at man minimum skal have to overnatninger i Glacier Lodge Eqi, for at kunne deltage.
Hvis du har problemer med nakke eller ryg, kan du ikke deltage på denne tur, da vi kører i ujævnt terræn.
Det er kun guiden, som kører UTV’en. Som gæst er du passager, og kan derfor læne dig tilbage og nyde turen.
Turens nøjagtige længde afhænger af føret, og af gæsternes fitness.
Alle gæster skal være mindst 12 år gamle.

Varighed

6-8 timer

Sæson

15. juli - 9. sept

Min. deltagere

2 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 2.495,-

Dagstur til Indlandsisen

* Forudsætter 2 nætter i Glacier Lodge Eqi

Lang og utroligt varieret vandretur der byder på flere landskabstyper: frodigt lavland, forblæst højland, moræner og ikke mindst Indlandsisen med sprækker, vandløb og gletcherbrønde. Vi følger Paul-Émile Victor’s spor helt ind til indlandsisen. Her har der i slutningen af 1940’erne og begyndelsen af 1950’erne kørt bæltekøretøjer med forsyninger til Paul-Émile Victor’s berømte Indlandsis-ekspeditioner, og vi kan i dag se resterne fra deres maskiner og en gammel kabelbane. I en smuk dal med udsigt til en død gletsjer nyder vi vores frokost, inden vi vandrer over morænen og ind til Indlandsisen. Dette er turens absolutte højdepunkt. Godt brugte er vi hjemme sent på dagen til en velfortjent middag.

Vores guider er specielt uddannede til denne tur på isen, og de medbringer sikkerhedsudstyr som satellittelefon, GPS, lavinestok og førstehjælpsudstyr.

Når vi i sværhedsgrad skriver, at turen er krævende, så er det ikke fordi, den kræver særlig uddannelse i at gå på is eller klatre. Turen er ikke teknisk svær – men det er en lang tur på 25 km, og vi forcerer ca. 1000 højdemeter, så man skal være i god form.

Bemærk
Denne tur starter om morgenen fra Eqi. Det betyder altså, at man minimum skal have to overnatninger i Glacier Lodge Eqi, for at kunne deltage.

Varighed

10 timer

Sæson

15. juni - 10. sept

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1.250,-

Vandretur til deltaet

* Forudsætter 1 nat i Glacier Lodge Eqi

Denne vandretur tager dig med ud til kanten af deltaet. Vi har flora og fauna i fokus, når vi går forbi den franske hytte og fortsætter ud til det imponerende Delta. Her åbner landskabet sig op og du får en fantastisk udsigt over deltaet.

Her bruser det grålige smeltevand fra Indlandsisen ud i et forgrenet net af små floder, som munder ud i bugten. Vi går på små stier på klippen langs med kysten og holder øje med sneharer og polarræve, klokkeblomst og mosepost. Og måske ser vi, hvis vi er heldige, det årligt tilbagevendende havørnepar, som har rede på klippekanten et sted. Både på turen ud og hjem får du også et flot udsyn ud over Eqi gletsjeren.

Bemærk
Turen starter fra Glacier Lodge Eqi om eftermiddagen og er ca. 4 km lang. Hele turen foregår i fjeldterræn, og tager omkring 3 timer. Der vil blive serveret kaffe eller te undervejs. 

Sæson

15. juni - 10. sept

Varighed

3 timer

Min. deltagere

2 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 395,-

Vandretur til gletsjer-morænen

* Forudsætter 1 nat i Glacier Lodge Eqi

Denne vandretur er inkluderet i dit ophold i Glacier Lodge Eqi. Turen afgår hver dag. 

Vi tager afsted efter morgenmad, og vandrer direkte mod den betagende gletsjer. 

På turen kommer vi forbi gamle levn fra de ekspeditioner, som har fundet sted i området. Vi passerer et brusende vandløb, og kommer forbi en smuk lagune. 
Herude er det kun den vedvarende buldren og bragen fra gletsjeren, som bryder stilheden. 

Efter en stejl stigning op til på morænen, står vi pludselig lige ved siden af den enorme gletsjerfront. 
Her holder vi en velfortjent frokostpause, mens vi nyder udsigten, og holder øje med de små stykker af is, der falder af isvæggen.

Bemærk
Turen starter fra Glacier Lodge Eqi lige efter morgenmad på afrejsedag.
Vandreturen til gletsjermorænen er ca. 12 km lang.
Hele turen foregår i fjeldterræn, og tager omkring 5 timer. Terrænet er fladt det meste af vejen, men selve stigningen op på morænen kan være hård.
Vi har frokost og lidt at drikke med på turen.
Vi er tilbage ved lodgen umiddelbart inden afgang tilbage til Ilulissat.

Sæson

15. juni - 10. sept

Varighed

5 timer

Min. deltagere

1 person

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

Glacier Lodge Eqi

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

OPLEVELSER I GRØNLAND

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl