Bæredygtighed

Glacier Lodge Eqi

Bæredygtig ferie i Eqi

Bæredygtighed og omtanke er en del af vores DNA hos World of Greenland. Vi er en Grønlandsk virksomhed med Grønlandsk CVR. Det betyder blandt andet, at alt vores virksomhedsskat og personskat bliver betalt lokalt i Avannaata Kommunia. Det betyder også, at alt, hvad vi foretager os, sker med afsæt i det lokale miljø og engagement.

Vores lodge har en helt unik placering lige ved siden af den gletsjer på den nordlige halvkugle, der kælver oftest. Her er den globale opvarmning i den grad synliggjort. Vi kan ikke blot stå til og se det ske. Vi må tage ansvar for den natur, der omgiver os.

Derfor har vi foretaget en række tiltag for at sikre, at vores lodge og dit ophold i Glacier Lodge Eqi bliver så bæredygtigt som muligt, og påvirker området minimalt. Med andre ord gør vi det lettere for dig at tage på en bæredygtig ferie i Grønland.

Det kan du læse mere om her på siden.

Grøn energi og afmærkede stier er med til at sikre den grønlandske natur

At drive en bæredygtig virksomhed er ikke altid lige enkelt, men vi kan alle sammen gøre vores for at bidrage. Derfor arbejder vi hos World of Greenland med begrebet økoturisme. Det betyder kort fortalt, at vi har foretaget en række tiltag, der skal sikre mindst mulig påvirkning af det skånsomme, grønlandske landskab i området omkring Eqi-gletsjeren og vores skønne lodge. Det er vores måde at sikre mere bæredygtighed i Eqi – og dermed også tilbyde dig en bæredygtig ferie i Grønland.

#1 Vores elforsyning kommer fra grøn energi

Den elektricitet, vi bruger til at lave din mad, varme vand til din te og kaffe, køle din hvidvin og oplade dit kamera, så du er klar til næste dags eventyr, kommer fra solceller. Vi producerer altså selv vores energi så grønt som muligt. Skulle systemet svigte, har vi naturligvis også en nødgenerator, vi kan tænde, så din komfort og sikkerhed opretholdes. Med andre ord er det kolde brusebad i Glacier Lodge Eqi altså helt frivilligt.

#2 Vi benytter overvejende Grønlandske råvarer og naturressourcer

Det gør vi for vores gæsters skyld – den gode smag vil bidrage til at fuldende dit ophold. Men vi vælger også grønlandske råvarer, så ofte vi kan, for at mindske behovet for transport til lodgen og samtidig bidrage så meget som muligt til den lokale vækst.

#3 Vores drikkevand er filtreret smeltevand fra indlandsisen

Der er ingen grund til at transportere vand de mange kilometer til Eqi, når vi kan hente drikkevand af højeste kvalitet direkte fra kilden. Vi renser naturligvis vandet gennem både UV-filtre og mekaniske filtre, ligesom vi regelmæssigt sender tests til Nuuk for at sikre kvaliteten. Smeltevand fra Grønlands Indlandsis indeholder desuden et utal af sunde mineraler. I Glacier Lodge Eqi får du altså noget af verdens sundeste og reneste drikkevand. 

#4 Vi har markeret stier og vandreruter i området

Grønlands natur er sårbar og langsomt helende, men en bæredygtig ferie og vilde oplevelser kan alligevel sagtens gå hånd i hånd. Vi har blandt andet afmærket stier og ruter i området omkring Eqi-gletsjeren, der sikrer vores gæster spektakulære udsigter. Vi opfordrer på det kraftigste vores gæster til at blive på de afmærkede stier og vandreruter – både for deres egen sikkerhed og for at sikre, at vi afgiver mindst muligt aftryk i naturen.

#5 Vi har et mål om at gøre vores lodges 100% fri for engangsplastik

Du kan hjælpe os med at nå dette mål blandt andet ved at medbringe din egen genanvendelige drikkedunk. Har du glemt en dunk, kan du købe BPA-fri flasker hos Glacier Lodge Eqi, der kan fyldes gratis med det reneste smeltevand fra Indlandsisen.

Vi håber, at du vil være med til at følge vores bæredygtige vision til dørs ved at følge vores opfordringer omkring færden ved Glacier Lodge Eqi.

#6 Vi støtter Foreningen Grønlandske Børn

World of Greenland er ISUMASSUISOQ for Foreningen Grønlandske Børn. ISUMASSUISOQ kan bedst oversættes til “en, der tager ansvar for andre”.

Samarbejdets formål er at støtte foreningens arbejde for at give grønlandske børn, og dermed Grønland en bedre fremtid. Det sker via sommer-camps, workshops for børn og forældre, samarbejde omkring virksomhedsbesøg og praktikpladser, og ved at tilbyde alle børn og unge en børnebisidder i mødet med myndighederne. Du kan læse meget mere om foreningen her.

Udover at vi sponsorerer et årligt beløb, giver vi også dig mulighed for, helt enkelt, at sponsorere 100,- til Foreningen Grønlandske Børn, når du booker et ophold i Glacier Lodge Eqi. 

Vi håber, du vil benytte dig af muligheden, og hjælpe os med at give vores smukke land og vores børn en lysere fremtid!

Bredt-logo_farve
Glacier Lodge Eqi

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

OPLEVELSER I GRØNLAND

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl