Sommerudflugter Ilulissat

Kayak Experience

Inuitterne har roet kajak i de grønlandske farvande i tusindvis af år, og vi kan nu tilbyde dig at komme med. Glid lydløst gennem vandet og oplev de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Midnatssolen lyser isbjergene op og giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held vil stilheden afløses af hvaler, der puster luften ud efter sidste dyk eller brag fra et kælvende isbjerg. Isfjorden tager sig ikke bedre ud end fra kajak.

Vi bruger kun professionelle, højt certificerede guider, som sørger for, at alle føler sig trygge hele vejen igennem. Alle deltagere bliver iklædt tørdragt og inderdragt, og får en introduktion og sikkerhedsinstruks inden turen. Vi har altid en følgebåd med, som yderligere sikkerhedsinstans. Derfor kan man sagtens komme med, selvom man aldrig tidligere har siddet i en kajak.

Bemærk:
Højdekrav: 150 cm
Har du seriøse rygsmerter eller skulderproblemer, kan du desværre ikke deltage på denne tur.
Medbring gerne en kasket eller lignende, solbriller, solcreme og vand.
Vi garanterer 2 timer på vandet.
Alle gæster roer i dobbeltkajakker, som er meget stabile. Ved et ulige antal deltagere, bruges en single-kajak. 

Varighed

3 timer

Sæson

Jun – Aug

Min. deltagere

2 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1250,-

Isfjordssejlads

På dit besøg i Ilulissat på du ikke snyde dig selv for en sejltur blandt isfjeldene.
Hvert år strømmer mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Det er mængder, der kan være svære at forestille sig. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og som strækker sig op mod 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solen skinner de i glitrende hvid, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Isfjeldene står som ikoner for byen, og er en absolut must-do, når man besøger Ilulissat. En utrolig naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Bemærk:
Husk varmt tøj. Der er koldt på isfjorden både sommer og vinter.
Der serveres kaffe eller te ombord.

Varighed

2-3 timer inkl. transfer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 695,-

Byvandring

Du vil måske tænke: ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Jo, det kan man. Men på en guidet byvandring går vi et spadestik dybere. Vores Byvandring er en let genvej til god viden og finurlige historier om Ilulissat og Grønland i det hele taget. 

Vores guide vil fortælle om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi stopper flere steder undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen, sælgerne på ”brættet” og vi passerer blandt andet Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Bemærk:
Husk fornuftig påklædning efter sæsonen.

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 250,-

Gåtur til Sermermiut

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads ”Sermermiut”, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Vores guide vil fortælle historier om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst. Se tørvehytte ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder.
Området er så fantastisk, at UNESCO optog det på deres Verdensarvliste i 2004, og det anslås at op mod 30.000 gæster besøger Sermermiut hvert år. Af samme grund er der anlagt en gangbro af træ, for at beskytte området mod slidtage. Alle kan derfor gå med på denne tur.

En tur til Sermermiut er et absolut must når man besøger Ilulissat! Du har med garanti aldrig set noget lignende.

Bemærk:
Husk fornuftig påklædning.
Vi serverer kaffe og te undervejs.

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Helikopter – Kangia Classic

Denne tur er den eneste mulighed for at komme helt ind i hjertet af UNESCO-området. Ingen båd eller vandrer kan komme her på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer.

Med en produktion af 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Kangia Sermeq den mest producerende gletsjer – ikke kun i Grønland, men på hele den nordlige halvkugle. Gletsjeren er syv kilometer bred og over en kilometer tyk. Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter.

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn, og flyver så lavt som sikkerheden og frednings-bestemmelserne tillader, over fjelde, søer, elve og Kangia Isfjord. Vi lander på fjeldet ved kanten af Indlandsisen – midt i det fredede UNESCO-område.

Her har vi ca. en halv time til at nyde udsigten, og hvis du er hurtig, kan du måske nå ind på selve Indlandsisen. På turen tilbage flyver vi over gletsjerfronten og følger de 70 km ud gennem Isfjorden. Kort før byen strander de største isfjelde på den undersøiske morænekant, og danner en flot finale på denne tur.

Det at flyve helikopter er en oplevelse i sig selv, og kombineret med sceneriet i disse omgivelser er turen en absolut klassiker.

Bemærk:
Vi flyver altid med den helikopter AirGreenland stiller til rådighed. Om sommeren er dette fortrinsvis Bell 212 med plads til 11 passagerer.

Varighed

1,5 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

Afventer personer

Pris pr. voksen fra
Afventer

Hvalsafari

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er, at komme tæt på de  enorme hvaler.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Pukkelhvalen er på trods af sine op til 18 meter og 30 tons akrobaten blandt de store hvaler. Den kan kaste sig ud af vandet og slå med halen og lufferne. Den er let at kende på den puklede rygfinne og hvide luffter, og den løfter som regel halen, når den dykker ned. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem; sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

Vi er i radiokontakt med byens fiskere og turistoperatører, så vi kan næsten altid finde hvaler på vores ture. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

Bemærk:
Husk varmt tøj.
Der serveres kaffe og te på turen.

Varighed

3 timer

Sæson

Jun - Sep

Min. deltagere

8 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1195,-

Dagstur til Eqi

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-gletsjeren, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til gletsjer-kanten, og forhåbentlig opleve den kælve stykker af is ud i fjorden. Bragene er enorme og betagende.

På vejen passerer vi både små bygder, stejle fjelde, smukke vandfald og isfjelde i forskellige former og nuancer. Og det er altså inden to gletsjere og den enorme Indlandsis kommer til syne. Holder du godt øje, er der også gode chancer for at se sæler og hvaler på vejen.

Vi nyder en skøn frokost foran bræen i 2 timer, inden turen går tilbage mod Ilulissat.

Bemærk:
Sejlturens længde afhænger af den båd, som bruges den givne dag. Turen kan vare mellem 6 og 12 timer.
Der er altid 2 timers frokost-stop foran gletsjeren.
Vi sejler kun i lukkede, komfortable tur-både, men husk alligevel varmt tøj.

Varighed

6-12 timer

Sæson

15. Jun – 15. Sep

Min. deltagere

8 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 2445,-

Hundeforedrag

I Ilulissat har vi vinter seks måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”. Omkring 1800 slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem isfjorden og Ilulissat, og ude på isen kommer moderne motorkraft som snescooter til kort overfor det 2000 år gamle transportmiddel, hundeslæden.

På denne udflugt inviterer vi dig med til fodringen af et spand hunde, hvor du får lov at se og røre, og ikke mindst høre når op til 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

Bemærk:
Husk praktisk påklædning. Der kan være beskidt på hundepladsen.
Hold afstand til hundene, det er arbejdshunde, og de reagerer ikke som europæiske hunde. Hundeejeren kan anvise hunde der kan klappes.

Varighed

1 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 250,-

Inuit Kalaallisuut

Kom med på besøg hos den lokale Kvindeforening.

Kvindeforeningen er aktiv i de fleste byer langs hele Grønlands kyst, og har på nationalt plan 800 medlemmer. Her samles lokale kvinder omkring en kop kaffe og et fælles mål om, at holde liv i ældgamle grønlandske traditioner og håndværk. Før i tiden har disse håndværk været en vigtig del af opdragelsen og den almene dannelse, men sidenhen er de svundet hen til en kundskab, de færreste mestrer. 

I løbet af besøget er der fremvisning og demonstrering af forskellige metoder til behandling af skind samt fremvisning og historiefortælling om den grønlandske nationaldragt. Der vil efterfølgende være mulighed for at røre dragten, og mærke vægten af skindet og perlebroderierne med egne hænder. Kvindeforeningen vil selvfølgelig også servere kage og kaffe efter grønlandsk tradition. 

Oplevelsen af den uhøjtidelige og afslappede atmosfære i selskab med lokale ildsjæle vil uundgåeligt tilføje en ny vinkel på ethvert ophold i Grønland. 

Vær med til at støtte op om det fine initiativ. Alle er velkomne – også mænd og børn.

Bemærk:
Kvindeforeningens hus har ikke kloakering. Ved toiletbesøg benyttes tørkloset.

Varighed

1 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

5 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 345,-

AirZafari

AirZafari tilbyder flightseeing i området omkring Ilulissat.

Turene varierer fra korte hval-safari ture til den helt store Master Explorer.

Vi tilbyder AirZafaris ture on request.

Varighed

Varierer

Sæson

Apr - Okt

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
Varierer

Ilimanaq Shuttle

Denne shuttle sejler flere gange dagligt imellem Ilulissat og byden Ilimanaq. Nyd sejlturen gennem de enorme og imponerende isbjerge, der ligger ved mundingen af Isfjorden og hold øjnene åbne efter hvaler undervejs!

Turen tager blot 30-60 minutter afhængigt af isforholdene, og bestiller du shuttle gennem vores hjemmeside, vil du blive mødt af vores personale ved ankomst til bygden. Du ser tydeligt de to sorte laftehuse, hvor den bagerste er Ilimanaq Lodge’s reception. Herinde kan du få yderligere information om bygden og vores skønne lodge. 
Der er et væld af oplevelsesmuligheder i Ilimanaq, så du vil altid have noget at give dig til. Du kan tage med på kulturelle oplevelser i bygden, spise en middag i Restaurant Egede eller tage på en længere og alsidig oplevelse med vores Glacier Adventure-tur, hvor du kommer helt ind til den enorme og berømte Indlandsis.

Bemærk:
Dette er en transport-tur mellem Ilulissat og Ilimanaq, og der vil ikke være en guide ombord på båden.

Varighed

1 timer

Sæson

jun - Sept

Min. deltagere

1 personer

Pris pr. voksen fra
DDK 600,-