Nordlys i Ilulissat

Oplev nordlyset ved Ilulissat

Når mørke aftener indtræffer med en klar himmel, er der en magisk begivenhed, der ofte udfolder sig over Ilulissat – det betagende nordlys. Tag med os på en lille tur, der fører dig væk fra byens værste lysforurening og ud til de mere dunkle områder. Det er her, hvor mørket er mest intens. Under stjernehimlen vil din guide fortælle vidt og bredt om, hvordan dette fænomen opstår, samtidig med at der serveres en velkommen varm drik.

Aurora Borealis, også kendt som nordlyset, er uden tvivl det mest spektakulære fænomen på nattehimlen. 

Bemærk
Ved overskyet vejr, vil turen ikke finde sted. I dette tilfælde vil vi aflyse turen, og forsøge at arrangere den en anden dag, hvor du har mulighed for at deltage. Hvis det ikke er muligt, vil vi selvfølgelig refundere det fulde beløb for turen.

Book nordlys safari her

Varighed

1,5 time

Sæson

Sept - Jan

Min. deltagere

2 personer

Pris per voksen
DKK 295,-

Nordlys i Igloo Lodge

Har du en overnatning i Igloo Lodge, er der ved klart vejr rigtig gode chancer for at se det flotteste nordlys helt uspoleret for al lysforurening. 

Fra hytten, som ligger 15 km ude i baglandet bag Ilulissat, er der langt til den lysforurening, som kommer fra Ilulissat. Her er polarnatten så tæt, som den kan blive, og det giver os gode muligheder for at se de mange detaljer i nordlysets bevægelser, når det danser henover himlen. 

 

Vidste du...?

  • Nordlyset opstår også om sommeren i Ilulissat – vi kan bare ikke se det på grund af lyset. 
  • Nordlyset har gennem mange år vakt opsigt og undren. Et gammelt sagn fra Inuit beretter, at nordlyset opstod, når de afdøde i himmelriget spillede fodbold med kraniet fra en hvalros.  
  • Nordlys er en flyvsk størrelse. Det kan utroligt hurtigt skifte i farve og intensitet, og det kan forsvinde helt og dukke op igen i løbet af få minutter. 
  • Nogle gange er nordlyset klart i farverne og bevæger sig hurtigt, mens det sommetider ligger som et tyndt slør henover nattehimlen.
  • Der er ikke nogen måned, som er bedre end andre, hvis man vil opleve nordlysets gådefulde magi. Det kan ses på klare nætter fra starten af september og til starten af april.

 

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl