Ilulissat Excursions

World of Greenland tilbyder de mest populære udflugter i Ilulissat. Vi har som en af ganske få turoperatører åbent hele året rundt. Vi er her for din skyld, og vi glæder os til at byde dig velkommen i Ilulissat.

Velkommen til Ilulissat

Ilulissat blev grundlagt i 1741 og hed tidligere Jakobshavn. Ilulissat er hovedbyen i Avannaata Kommunia, hvilket betyder den nordlige kommune.  I hele kommunen bor ca. 10.650 indbyggere. I selve Ilulissat er der cirka 4500 indbyggere og 1500 slædehunde.

Ilulissat ligger omkring 300 km nord for polarcirklen. Derfor er der midnatssol fra ca. d. 20 maj til 20 juli. Desuden begynder vintermørket i slutningen af november og frem til solen vender tilbage den 13 januar. I denne periode har vi de smukkeste pastelfarvede himler og noget af det fineste nordlys i verden.

Oplev midnatssol, Indlandsisen, kæmpe isfjelde og kælvende bræer. Oplev hvaler, sæler, slædehunde, permafrost og nordlys. En verden så langt fra din hverdag, at oplevelsen bliver eventyrlig.

Grønland er stort, og der er mange smukke og spændende steder at besøge. Men der er ingen steder, hvor oplevelsen bliver så komplet som her i Ilulissat – byen ved Isfjorden.

Vi byder dig på oplevelser med helikopter, båd, hundeslæde og til fods. Et område så smukt og unikt, at UNESCO har optaget det som verdensarvsområde i 2007.

Den arktiske sommer er kort og hektisk. Det stiller store krav til den arktiske fauna og flora, som lever livet på kanten af det mulige.

Det er også spændende at opleve den grønlandske kultur og historie, som er allestedsnærværende i byen og området.

Baglandet er utroligt smukt, og om vinteren, når snedækket har lagt sig, er der mulighed for slædekørsel, snescooterkørsel, skiløb og sneskovandring. 

Velkommen til Ilulissat – eventyrernes land.

Bæredygtighed

Bæredygtighed og omtanke er en del af vores DNA.

Vi er en Grønlandsk virksomhed med Grønlandsk CVR. Det betyder blandt andet, at alt vores virksomhedsskat og personskat bliver betalt lokalt i Avannaata Kommunia. Det betyder også, at alt, hvad vi foretager os, sker med afsæt i det lokale miljø og engagement.

I vores lodges har vi blandt andet opsat vores egne solcelleanlæg, som forsyner os med grøn strøm; vi har markeret vandreruter i lodge-områderne, for at skåne den skrøbelige, arktiske natur; og vi har et mål om at være 100% fri for engangsplastic. Derudover ansætter vi lokal arbejdskraft i bedst mulige omfang, ligesom vi hvert år tilbyder praktikpladser til guide-studerende eller serviceøkonomer fra den grønlandske turismeskole Campus Kujalleq.

Vi tror på, at lokalt forankrede projekter og demokratisk samfundsdeltagelse, vil skabe grobund for bæredygtig vækst i virksomheden og i den lokale såvel som nationale udvikling. Vi bidrager gerne til samfundet med en hjælpende hånd, sponsorstøtte og social ansvarlighed. Vi er medlem af Grønlands Erhverv, og vi deltager altid aktivt i arbejdsmarkedsrådsmøder og den kommunale strategiplanlægning. Vi involverer os i den lokale kultur, både som virksomhed og i vores fritid, og vi står altid til rådighed med idéer og tanker.

Highlights - Vi anbefaler

Hundeslæde

Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland
En 2000 år lang tradition for Inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode - og grundprincippet er stadig det samme som før vikingetiden. Nogle hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ.
Pris pr. voksen fra
DKK 1295,-

Inuit Kalaallisuut

Kom med på besøg hos den lokale Kvindeforening
Kvindeforeningen er aktiv i de fleste byer langs hele Grønlands kyst, og har på nationalt plan 800 medlemmer. Her samles lokale kvinder omkring en kop kaffe og et fælles mål om, at holde liv i ældgamle grønlandske traditioner og håndværk.
Pris pr. voksen fra
DKK 345,-

Helikopter

Den eneste mulighed for at komme helt ind i hjertet af UNESCO-området
Ingen båd eller vandrer kan komme her på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer. Det at flyve helikopter er en oplevelse i sig selv, og kombineret med sceneriet i disse omgivelser er turen en absolut klassiker.
Pris pr. voksen fra
Afventer