Sommer­udflugter Ilulissat

Kayak Experience

* Vi har altid en følgebåd med. Begyndervenlig tur

Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i tusindvis af år, og vi kan nu tilbyde dig at komme med. Glid lydløst gennem vandet og oplev de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Midnatssolen lyser isbjergene op og giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held vil stilheden afløses af hvaler, der puster luften ud efter sidste dyk eller brag fra et kælvende isbjerg. Isfjorden tager sig ikke bedre ud end fra kajak.

Vi bruger kun professionelle, højt certificerede guider, som sørger for, at alle føler sig trygge hele vejen igennem. Alle deltagere bliver iklædt tørdragt og inderdragt, og får en introduktion og sikkerhedsinstruks inden turen. Vi har altid en følgebåd med, som yderligere sikkerhedsinstans. Derfor kan man sagtens komme med, selvom man aldrig tidligere har siddet i en kajak.

Bemærk:
Højdekrav: 150 cm
Har du seriøse rygsmerter eller skulderproblemer, kan du desværre ikke deltage på denne tur.
Medbring gerne en kasket eller lignende, solbriller, solcreme og vand.
Vi garanterer 1,5 time på vandet.
Alle gæster roer i dobbeltkajakker, som er meget stabile. Ved et ulige antal deltagere, bruges en single-kajak. 

Varighed

3 timer

Sæson

Jun – Aug

Min. deltagere

2 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1250,-

Isfjordssejlads

På dit besøg i Ilulissat på du ikke snyde dig selv for en sejltur blandt isfjeldene.
Hvert år strømmer mere end 48 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Det er mængder, der kan være svære at forestille sig. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og som strækker sig op mod 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solen skinner de i glitrende hvid, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Isfjeldene står som ikoner for byen, og er en absolut must-do, når man besøger Ilulissat. En utrolig naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Bemærk:
Husk varmt tøj. Der er koldt på isfjorden både sommer og vinter.
Der serveres kaffe eller te ombord.

Varighed

2-3 timer inkl. transfer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

6 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 695,-

Dagstur til Eqi

* Støtter mindre lokal turoperatør

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-gletsjeren, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til gletsjer-kanten, og forhåbentlig opleve den kælve stykker af is ud i fjorden. Bragene er enorme og betagende.

På vejen passerer vi både små bygder, stejle fjelde, smukke vandfald og isfjelde i forskellige former og nuancer. Og det er altså inden to gletsjere og den enorme Indlandsis kommer til syne. Holder du godt øje, er der også gode chancer for at se sæler og hvaler på vejen.

Vi nyder en skøn frokost foran bræen i, inden turen går tilbage mod Ilulissat.

Bemærk:
Sejlturens længde er ca. 2 timer hver vej.
Der er altid  frokost-stop foran gletsjeren.
Vi sejler i små, hurtigtgående både.

Varighed

6 timer

Sæson

Jun – Sep

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 2445,-

Havsafari

* Støtter mindre lokal turoperatør

Tag på havsafari med en lokal Iluliarmioq. Der er få oplevelser med så stort lokalt islæt som en havsafari, når du besøger Ilulissat.

Området er kendt for fantastisk sejlads. Vandet i bugten er som regel roligt, kulissen er prydet med isbjerge i alverdens størreler og former, og under overfladen findes et væld af spændende dyr og planter. Her er særligt hvalerne og sælerne et highligt.

Fiskeri er hovederhvervet i byen, hvor man primært fanger den delikate hellefisk. Men området gemmer på meget mere end hellefisk. Under havoverfladen findes et vaskeægte skatkammer af spiselige fisk og andet seafood, herunder krabber, muslinger og tang. Vi håber på at finde nogle af disse delikatesser på turen, men vær opmærksom på, at det ikke er en tur, hvor du selv skal fiske, da der ikke bruges pilke eller fiskestænger.  

Din guide og kaptajn er Jørgen Kristensen. En lokal mand, som elsker at fortælle om området og om grønlandsk levevis. Udover at være en dygtig fisker og fanger, så er han også en af landets absolut bedste slædekuske. 
Vi er stolte af vores samarbejde med Jørgen, og du kan glæde dig til at møde ham, og høre hans livshistorier.

Bemærk
På denne tur er det Jørgen, der fanger, og som gæst får man altså ikke sin egen pilk eller fiskestang.
Turen foregår i en lille, åben båd. Du får en varm flydedragt, men husk hue, halstørklæde, vanter og generelt varmt tøj.

 

Varighed

3,5 timer

Sæson

Jun – Sep

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1195,-

Byvandring

Du vil måske tænke: ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Jo, det kan man. Men på en guidet byvandring går vi et spadestik dybere. Vores Byvandring er en let genvej til god viden og finurlige historier om Ilulissat og Grønland i det hele taget. 

Vores guide vil fortælle om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi stopper flere steder undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen, sælgerne på ”brættet” og vi passerer blandt andet Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Bemærk:
Husk fornuftig påklædning efter sæsonen.

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 250,-

Gåtur til Sermermiut

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads ”Sermermiut”, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Vores guide vil fortælle historier om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst. Se tørvehytte ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder.
Området er så fantastisk, at UNESCO optog det på deres Verdensarvliste i 2004, og det anslås at op mod 30.000 gæster besøger Sermermiut hvert år. Af samme grund er der anlagt en gangbro af træ, for at beskytte området mod slidtage. Alle kan derfor gå med på denne tur.

En tur til Sermermiut er et absolut must når man besøger Ilulissat! Du har med garanti aldrig set noget lignende.

Bemærk:
Husk fornuftig påklædning.
Vi serverer kaffe og te undervejs.

Varighed

2 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Helikopter – Kangia Classic

Denne tur er den eneste mulighed for at komme helt ind i hjertet af UNESCO-området. Ingen båd eller vandrer kan komme her på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer.

Med en produktion af 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Kangia Sermeq den mest producerende gletsjer – ikke kun i Grønland, men på hele den nordlige halvkugle. Gletsjeren er syv kilometer bred og over en kilometer tyk. Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter.

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn, og flyver så lavt som sikkerheden og frednings-bestemmelserne tillader, over fjelde, søer, elve og Kangia Isfjord. Vi lander på fjeldet ved kanten af Indlandsisen – midt i det fredede UNESCO-område.

Her har vi ca. en halv time til at nyde et glas champagne og udsigten til den spektakulære gletsjer, og hvis du er hurtig, kan du måske nå ind på selve Indlandsisen. På turen tilbage flyver vi over gletsjerfronten og følger de 70 km ud gennem Isfjorden. Kort før byen strander de største isfjelde på den undersøiske morænekant, og danner en flot finale på denne tur.

Det at flyve helikopter er en oplevelse i sig selv, og kombineret med sceneriet i disse omgivelser er turen en absolut klassiker.

Bemærk:
Vi flyver altid med den helikopter AirGreenland stiller til rådighed. Om sommeren er dette fortrinsvis Airbus H155 med plads til 10 passagerer.

Varighed

1,5 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

7 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 3995,-

Hvalsafari

* Støtter mindre lokal turoperatør

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er, at komme tæt på de  enorme hvaler.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Pukkelhvalen er på trods af sine op til 18 meter og 30 tons akrobaten blandt de store hvaler. Den kan kaste sig ud af vandet og slå med halen og lufferne. Den er let at kende på den puklede rygfinne og hvide luffter, og den løfter som regel halen, når den dykker ned. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem; sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

Vi er i radiokontakt med byens fiskere og turistoperatører, så vi kan næsten altid finde hvaler på vores ture. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

Bemærk:
Husk varmt tøj.
Der serveres kaffe og te på turen.

Varighed

3 timer

Sæson

Jun – Sep

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1195,-

Hundeforedrag

* Støtter mindre lokal turoperatør

I Ilulissat har vi vinter seks måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”. Omkring 1800 slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem isfjorden og Ilulissat, og ude på isen kommer moderne motorkraft som snescooter til kort overfor det 2000 år gamle transportmiddel, hundeslæden. 

På denne udflugt inviterer vi dig med ud for at møde et spand hunde, hvor du får lov at se og røre. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund. 

Bemærk:
Husk praktisk påklædning. Der kan være beskidt på hundepladsen. 
Hold afstand til hundene, det er arbejdshunde, og de reagerer ikke som europæiske hunde. Hundeejeren kan anvise hunde der kan klappes. 
Alle deltagere skal være mindst 8 år gamle.

Varighed

1 timer

Sæson

Hele året

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Dagstur til Ilimanaq

Kom med os på en fantastisk dagstur til bygden Ilimanaq.

Turen starter med en uforglemmelig sejltur, hvor i vil sejle i ca. 1-1,5 timer i gennem isfjorden indtil i når Ilimanaq. 

Når i ankommer til Ilimanaq vil i få en guidet bygderundvisning med en masse fortællinger om livet i en lille bygd, om fangerkulturen og historien af bygden. Du vil blandt andet opleve de lokales dagligdag, butikken, havnen, hundene, den nedlukkede fiskefabrik, skolen og den smukke kirke. 

 

Turen inkluderer frokost.

Bemærk:
Alle deltagere skal være mindst 8 år gamle.

Varighed

5 timer

Sæson

Maj + Oktober

Min. deltagere

4 personer

Pris pr. voksen fra
DKK 1150,-
Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl