Dagstur til Eqi

Sejltur til den kælvende gletsjer

Eqi-gletsjeren er en af de mest betagende destinationer i Grønland. Gletsjeren strækker sig ud i den blanke fjord 80 kilometer nord for Ilulissat. På denne sejltur kan du komme helt tæt på gletsjerfronten, og forhåbentlig opleve det dramatiske bulder og brag, når stykker af is styrter i havet. Den oplevelse er på alle måder overvældende og imponerende.

Undervejs på sejlturen vil vi passere små bygder, stejle fjeldsider, smukke vandfald og isbjerge i forskellige former og farver. Alt dette sker inden vi runder et hjørne, hvor to gletsjere og den enorme Indlandsis kommer til syne. Hvis du er opmærksom, er der også gode chancer for at spotte sæler og hvaler undervejs.

En hyggelig frokoststund venter med madpakker foran gletsjeren, så vi kan nyde den uforglemmelige udsigt, inden vi begiver os tilbage mod Ilulissat.

Bemærk
Varigheden af bådturen er cirka 6 timer. Der er altid et stop ved gletsjeren til frokost. Vi sejler i små, hurtiggående både.

Book din dagstur til Eqi her

Varighed

6 timer

Sæson

Jun - sept

Min. deltagere

4 personer

Pris per person
DKK 2445,-

Overnat ved Eqi

Hvis du gerne vil i land ved Eqi, og bare ikke kan få gletsjer nok, så skal du booke et ophold i Glacier Lodge Eqi!

Her kan du i ro og mag sidde på din private terrasse og nyde synet og lyden af den spektakulære kælvende bræ. I lodgen findes også en café, som serverer dejlig 3-retters menu, frokost sandwich og morgenmadsbuffet.

I området omkring Eqi findes også fantastiske vandreture af forskellige sværhedsgrad. Hvis du overnatter i Glacier Lodge Eqi har du en vandretur op på gletsjermorænen inkluderet i dit ophold – foruden bådturen og fuldpension. Det bliver ikke nemmere. 

Mød operatøren

Hos World of Greenland sætter vi stor ære i at trække mindre, lokale turoperatører med frem på scenen. 
Som en del af Air Greenland koncernen er vores vigtigste opgave at løfte Grønland, og det gør vi blandt andet gennem stærke samarbejder med mindre, lokale turistoperatører.

Vores dagstur til Eqi opereres af Unique Tours – et lokalt firma ejet af Lars Erik, som driver virksomheden sammen med sine sønner.

Du kan se frem til at møde unge guider med førstehåndskendskab til området. Spørg dem om hvad som helst, og de kan forklare fra et lokalt perspektiv.

Det vi elsker ved Unique Tours, er deres stærke dedikation, deres punktlighed, og deres enorme indsats med at engagere unge lokale i turismeudviklingen.

Vi er stolte af at have Unique Tours med på vores team af samarbejdspartnere!

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl