Snescooter Ilulissat

Snescootertur i baglandet ved Ilulissat

Kommer du til Nordgrønland i månederne februar, marts eller april, må du ikke gå glip af denne forrygende oplevelse – at køre snescooter i Ilulissat

Turen starter i Ilulissat, hvor vi efter en teknisk gennemgang af maskinerne og kørselsteknik sætter afsted mod “Nalluarsuk” 15 km inde i Ilulissats bagland.

Hele vejen kører vi på “snescootersporet”, der går over sneklædte fjelde, gennem stejle kløfter og over frosne og blanke søer. Et meget varieret terræn, og dog skuer øjet ikke andet, end sne, is og fjelde.

Man kan godt deltage på turen, selvom man ikke har prøvet at køre snescooter før. Vi kører forsigtigt og forsvarligt, og er konstant opmærksomme på dit velbefindende. Hvis der er en særlig svær strækning, kan vores guide hjælpe med passagen af denne. 

Vores gæster deles to og to om en snescooter, og derfor anbefales det, at man forespørger en “single snescooter” hvis man rejser alene eller i et ulige antal. 

Bemærk at man skal have et gyldigt kørekort, for at kunne køre snescooteren. 
Alle deltagere skal som minimum være 15 år gamle.

Varm dragt (fra størrelse xs til 2xl) og støvler (fra str. 25 til 48) er inkluderet, men du skal selv have varme handsker og hue med.

Book snescootertur i Iluissat her

Varighed

3 timer

Sæson

Feb - April

Min. deltagere

2 personer

Pris per person
DKK 1495,-

Vil du have single scooter?

Hvis du ønsker at have din egen snescooter, kan du anmode om dette via denne formular – så hjælper vi dig med at booke det.

Vi anbefaler, at du tilkøber en single snescooter, hvis du rejser alene eller hvis I er et ulige antal rejsende.

Skriv venligst hvor mange der skal have single snescooter og disses fulde navn, dato og tidspunkt for turen, hvor du bor mens du er i Ilulissat, samt din ankomst- og afrejsedag til/fra Ilulissat.

Merpris per person
DKK 750,-

Kør snescooter i magiske Grønland

Snescooteren bliver mere og mere populær, og vinder indpas i Grønland. Det er en sjov og populær aktivitet for besøgende, men lokale fiskere bruger i stigende grad også snescooteren, når de skal ud og hale fiskeliner op, og til transport. 

Her i Grønland er der ingen veje mellem byer og bygder. Om vinteren, når fjeldene er dækket af en snedyne, og når søer, fjorde og bugte er frosne, kan man derfor  køre snescooter eller hudeslæde mellem nogle af byerne langs kysten. 

Vidste du...?

  • Ilulissat by er opkalds efter Isfjorden – Ilulissat betyder nemlig “Isbjerge”.
  • Isbjergene vi ser på denne bådtur, er brækket af den største gletsjer på den nordlige halvkugle – nemlig “Sermeq Kujalleq”, som ligger ca. 70 km inde i landet.
  • De største isfjelde er ca. 1 år om at flyde ud til udmundingen af fjorden, hvor de går på grund og strander. Her ligger de indtil de er smeltet nok til at kunne flyde videre, eller indtil trykket fra isen i fjorden skubber dem videre ud i Diskobugten.
  •  Ca. 10% af alle isbjerge i Grønland, kommer fra Sermeq Kujalleq, og flyder ud gennem Ilulissat Isfjord.
  • Sermeq Kujalleq spiller derfor en stor rolle i forskningen om klimaforandringer og global vandstandsstigning.

 

Snescooter fra Igloo Loge

Walking amongst Giants

En kombineret snescooter- og sneskotur fra Igloo Lodge, der tager dig helt ud i det storslåede bagland. 
Hvorfor ikke gå hele vejen, og tilkøbe Ilulissat's fedeste snescootertur Walking amongst Giants? Her vil vi kunne nyde synet af indlandsisen, gletsjere, og prøve at gå på snesko på havisen mellem isskosser. Turen tilbydes kun for gæster, som overnatter i "Igloo Lodge", men det er efter vores mening også et af de mest spændende oplevelser, du kan få om vinteren i Ilulissat.
Pris pr. voksen fra
995,-
Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl