HUndeslæde i Ilulissat

KOM PÅ HUNDESLÆDETUR I GRØNLAND

En hundeslædetur i Ilulissat er noget helt særligt.

Hundeslæden er et dybt forankret symbol på Grønland, og har en utrolig historie, der strækker sig over 2000 år, og er en vigtig del af Inuit-kulturen. Dette transportmiddel har overlevet gennem tiden, og har bevaret sit grundlæggende princip, som stammer helt tilbage fra vikingetiden. Nogle hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Det er bemærkelsesværdigt, at kun få transportmidler kan prale af en så langvarig tradition.

Billedet af nogle hunde, der er spændt for en enkel slæde af træ, er blevet synonymt med Grønland. Medernes hvislen mod den sammenpressede sne og de knirkende surringer, når slæden vrider sig med terrænet, bryder den totale stilhed. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Hundeslædeturen i Grønland er ikke bare en transportform, men en rejse ind i historien og kulturen på denne unikke ø. Det er en mulighed for at nyde naturen og føle rytmen af hundenes poter og den kolde vind, der bider i kinderne. Det er en chance for at få et glimt af den arv, der er blevet bevaret gennem århundreder, og en påmindelse om styrken og udholdenheden hos de mennesker og dyr, der har brugt denne metode til at udforske de barske grønlandske landskaber.

Hos World of Greenland bruger vi lokale kuske, som kan deres kram. Køber du en hundeslædetur hos os, er du samtidig med til at understøtte lokal beskæftigelse, og hjælpe os med at holde liv i denne unikke tradition.

VIGTIG VIDEN OM HUNDESLÆDETURE

 • Den nøjagtige rute, der køres med hundeslæden vil afhænge af føret den givne dag. 
 • Føret kan ændre sig meget hurtigt. Sommetider er der dyb sne, og hundene løber langsomt, mens der andre gange vil være mere iset, stenet eller med blotlagt jord.
 • Udover kusken, sidder man to og to på hver slæde. Hvis man køber turen alene,  kan man altså risikere at skulle dele slæden med en anden gæst.
 • Vi bruger lokale, grønlandske kuske. Det er ikke sikkert, at kusken taler flydende engelsk eller dansk – men vi kommer langt med fagter og godt humør.
 • Hundene løber i forskellige tempi fra dag til dag og fra spand til spand. Turens varighed er estimeret, og men kan svinge afhængigt af spandet, føret etc.
 •  Af samme årsag kan det ikke garanteres, at alle slæderne følges ad hele vejen.
 • Grønlandske slædehunde er i højere grad brugsdyr end kæledyr, og opdrages mere hårdført end andre hunde. 
  Det sker af og til, at hunde bliver viklet ind i skaglerne, kommer under slæden, kommer i slåskamp med andre hunde, eller lignende ting der kan virke voldsomme for udefrakommende.
 • Hvis du har problemer med ryg eller nakke, eller hvis du er immobil, kan du ikke deltage på vores hundeslædeture.
 • Alle deltagere skal være mindst 8 år gamle.

 

De fleste Grønlandske slædehunde kan godt lide menneskelig kontakt. Men nogle hunde kan være bange og bidske for fremmede. Undgå at klappe hundene, medmindre du får lov.

Varighed

1,5 time

Sæson

Jan - april

Min. deltagere

1 person

Pris per person
DKK 1495,-

DEN KORTE HUNDESLÆDETUR

* Støtter byens lokale hundeslædekuske

På den korte hundeslædetur, kører vi på sletten bag ved Ilulissat. Her kommer vi således ikke op over fjeldende. Derfor kan langt de fleste besøgende også deltage på denne tur, som er en rigtig god “introduktionstur” til at køre hundeslæde.

Vi kører ud af byen, og hen mod Store Akinnaq, hvor vi drejer af, og kører videre rundt om en stor sø. Herefter går turen ud forbi lufthavnen, og tilbage mod byen igen.

Sommetider er der massere af sne på denne tur, men da det blæse meget på sletten, kan det hænde, at der er perioder uden så meget sne. Derfor kan man dog sagtens køre hundeslæde alligevel – det har inuit gjort i tusinder af år.

Alle deltagere skal være mindst 8 år gamle, og har man problemer med ryg eller nakke, kan man ikke deltage på turen.

Det er muligt at tilkøbe varmt overtøj og støvler.

Se desuden afsnittet vigtig viden om hundeslædeture.

Varighed

4 timer

Sæson

Feb - april

Min. deltagere

1 person

Pris per person
DKK 2950,-

DEN EVENTYRLIGE HUNDESLÆDETUR

* Støtter mindre lokal turoperatør

Denne hundeslædetur er for dig, som er sulten efter en lidt mere adventure-præget hundeslædetur, end vores kortere “introduktionstur”. 

Her kræves det, at man er i god fysisk form, da vi skal over fjeldet “Store Akinnaq”, og videre ud i baglandet. Der skal forceres ca. 400 højdemeter i et stræk, hvor man går/løber efter slæden det meste af vejen. Herefter er terrænet mere tilgivende med mindre stigninger og fald, samt store frosne søer. 

På denne tur kommer vi altså længere ud i baglandet, og oplever de store bunker af sne, begyndelsen på det endeløse bagland ved Ilulissat.

Slutdestinationen er området “Nalluarsuk”.  

At sidde på slæden i 4 timer kræver ordentligt overtøj og fodtøj. Dette kan tilkøbes hos os, når du booket turen.

Se desuden afsnittet vigtig viden om hundeslædeture.

Turen er opereret af Wonderful Ilulissat – et mindre lokalt firma, ejet af den unge fisker Henrik Qvist. Du kan glæde dig til at møde lokale fiskere, der kan deres kram. De er sande eksperter i det, de laver, og de giver et unikt indblik i en verden og kultur, der er så forskellig fra mange andre. 

Varighed

2 timer

Sæson

Feb - april

Min. deltagere

1 person

Pris per person
DKK 1695,-

HUNDESLÆDETUR OFF THE BEATEN TRACK

* Støtter mindre lokal turoperatør

Denne hundeslædetur starter ude fra Igloo Lodge, og tilbydes kun til gæster, som overnatter i lodgen. 

Turen varer 2 timer. På en del af ruten, kører vi uden for det etablerede hundeslædespor, og er altså helt for os selv i den barske natur. Vi kommer ud til et fantastisk udsigtspunkt, med udsigt over Isfjorden, o i klart vejr kan vi se den enorme gletsjer “Sermeq Kujalleq” og Indlandsisen.

Hundene står på den frosne sø ved Igloo Lodge vinteren over, og på denne tur er du således med, når hundene skal gøres klar til at tage på tur, og når de skal fodres efter turen.

På denne tur er terrænet overvejende fladt, og derfor kan alle, som er over 8 år gamle, og som har en sund ryg og nakke deltage.

Se desuden afsnittet vigtig viden om hundeslædeture.

Turen er opereret af Dogsled Academy – et lille lokalt firma, ejet af Jørgen Kristensen fra Ilulissat. Du kan glæde dig til at møde Jørgen, som faktisk er lidt af en superstjerne her i Grønland. Han har vundet det nationale hundeslædevæddeløb hele 5 gange i træk. Det vi elsker ved Jørgen er hans lyst til at fortælle spændende historier fra sit liv, og hans milde tilgang til sine hunde. Jørgens hunde er meget imødekommende, og vi elsker at have dem som faste beboere ved vores lodge vinteren igennem. 

Varighed

2 dage

Sæson

Feb - april

Min. deltagere

1 person

Pris per person
DKK 10.995,-

DEN EKSTREME HUNDESLÆDETUR

* Støtter mindre lokal turoperatør

På vores 2 dages hundeslædetur, kommer du langt, langt ud i baglandet bag Ilulissat. Du vil opleve noget af det smukkeste natur, området har at byde på. 

Vi går over høje fjelde, suser ned igen, kører over store vindblæste søer, kommer forbi den lokale fiskeplads gennem vinteren, for til sidst at tage det lange stræk over den frosne fjord “Sikuiuitsoq”, og helt op til gletsjeren “Den døde bræ”. 

Vi kører altså ca. 50-60 km på en dag – og på anden dag, går turen den samme vej retur. 

Udover at man skal være i god fysisk form for at kunne deltage på denne tur, kræves også en god portion udholdenhed, når man skal sidde på en slæde i hård frost mange timer i træk. 

Vi overnatter i en hytte inde ved gletsjeren. Her skal man ikke forvente meget andet end 4 vægge, der kan holde den værste kulde ude. Der er altså ikke nogen, som kører i forvejen, og varmer hytten op for dig – den her tur er den ægte vare, hvor du får et indblik i, hvordan det er at være på hundeslædeekspedition. 

Maden der serveres er lokal proviant, såsom rensdyr, moskus eller hellefisk. 

Se desuden afsnittet vigtig viden om hundeslædeture.

Turen er opereret af Wonderful Ilulissat – et mindre lokalt firma, ejet af den unge fisker Henrik Qvist. Du kan glæde dig til at møde lokale fiskere, der kan deres kram. De er sande eksperter i det, de laver, og de giver et unikt indblik i en verden og kultur, der er så forskellig fra mange andre. 

BESØG OS

Kom og besøg os i vores butik! 
Åbningstider:
Man-Fre 8.00-16.00

Ring til os

Du kan ringe til os alle hverdage mellem 9.00 – 16.00. på +299 94 43 00. Husk tidsforskellen.

Skriv til os

Du kan altid sende os en mail på info@wog.gl. Vi svarer helst på e-mails indenfor 24 timer.

Følg os

World of Greenland er selvfølgelig også at finde på de sociale medier. Lad dig rive med og følg os.