Om Ilimanaq Lodge

Grønland i særklasse

I Ilimanaq Lodge får du en autentisk grønlandsk oplevelse, tilført den gode kvalitet og høje komfort, som World of Greenland står for.

I hytten på kanten af fjeldet kommer naturen helt tæt på. Nyd morgenkaffen fra din private terrasse, mens små fiskerbåde langsomt tøffer forbi i det krystalklare vand. Du kan også være så heldig at opleve en hvalfamilie, der elegant svømmer forbi vinduet.

Når du tager på ferie i Ilimanaq Lodge, får du, udover store oplevelser, et unikt indblik i livet i en grønlandsk bygd 300 km nord for polarcirklen.

Ilimanaq Lodge er meget mere end en stille bygd. Der er nemlig et væld af oplevelser knyttet til stedet. Du kan både booke guidede vandreture, sejlture, møde lokale beboere og opleve deres kultur, eller tage med på et vaskeægte eventyr, der tager dig hele vejen ind til den enorme Indlandsis.

World of Greenland arrangerer ikke kun ophold til dig, der vil have mindeværdige rejser. Går du også op i, hvilket aftryk du sætter, hvor du færdes, er Ilimanaq Lodge det rigtige valg for dig. Vi værner om vores omgivelser – eksempelvis har alle hytter solpaneler, bagagetransporten er el-drevet, der ansættes lokalt i bedst mulige omfang, madrester doneres til lokale fangeres slædehunde, og der sælges lokalt producerede souvenirers fra receptionen På den måde kan du holde ferie med ekstra god – og bæredygtig – samvittighed.

Hos World of Greenland kan du være sikker på at få en rejse hvor kvalitet, bæredygtighed og nærvær er i fokus. Derfor kan du trygt bestille din tur til Ilimanaq hos os. Vi står klar til at give dig din næste store rejseoplevelse i Grønland.

Finder du ikke plads på dine ønskede datoer? Send os en mail, så skriver vi dig op på vores venteliste. Hvis du er fleksibel, kan du også holde øje med late offers på denne side.

Et ophold i Ilimanaq Lodge giver dig rig mulighed for at suge bydge-stemningen til dig.

De Historiske Huse

Få minutters gang fra hytterne, findes to af Grønlands ældste huse, som nu danner rammen om den tilknyttede reception og den verdensberømte restaurant KOKS. 

Restauranten og receptionen har en helt særlig historie – de har nemlig tilhørt den kendte missionær Paul Egede. Paul var søn af Hans Egede, der grundlagde kolonien Grønland tilbage i 1700-tallet. Han opførte det hus, hvor restauranten ligger i dag, og drev sit virke som missionær og handelsmand fra den gamle butik, der nu er indrettet som reception og konference.

Bygningerne er fredede og bevaringsværdige, og blev op til åbningen af Ilimanaq Lodge nænsomt restaureret af Realdania By & Byg, som har vundet den prestigefyldte Europa Nostra Pris for deres arbejde – og det med god grund. Bygningerne er ført tilbage til deres oprindelige identitet, og mange af de oprindelige materialer og farver er bevarede. Du vil eksempelvis opleve det originale butiksinteriør i receptionen og originalt sejl fra et hvalfangerskib i restaurantens loft.

Realdania er udover restaureringen af de Historiske Huse blandt andet også kendt for opførelsen af Ilulissat Isfjordscenter.

Hvis du er interesseret i historie, arkitektur eller indretning, må du ikke snyde dig selv for et besøg i Ilimanaq Lodge.

Book dit ophold nu
TRIPADVISOR

Det siger tidligere gæster

Kathrine Andersen
Kathrine Andersen
Luksuriøst og helt unikt
Læs mere
"Absolut et besøg værd. En af de mest unikke steder i verdenen - inden underdrivelse! Fantastisk beliggenhed af hytter med panorama udsigt. Spotning af hvaler fra terrassen morgen, middag, eftermiddag og aften tæt på kysten. Mulighed for at nyde udsigten og stilheden fra egen terrassen. Mulighed for vandreturer i området. Maden i restauranten var gourmet med simple anretninger, lokale råvarer til overkommelige priser. Venligt personale. Vi besøgte stedet i starten af september 2018, hvor vi oplevede nordlys meget tydeligt over det meste af himlen."
Jane Bisgaard
Jane Bisgaard
Fantastisk sted med den fedeste udsigt
Læs mere
"Vi var der i August måned, mere fantastisk sted findes da ikke, hytterne var fantastiske og maden var da bare det bedste jeg har smagt 5 * ud af 5, personalet var bare så fantastisk, vil varmt anbefale alle at prøve dette sted."
Signe Marie H
Signe Marie H
To fantastiske overnatninger
Læs mere
"Vi have to dejlige overnatninger i Ilimanaq lodge! Hytterne er uden sammenligning hvad angår beliggenhed med noget andet vi har prøvet. Selvom hvalerne ikke var super aktive havde man lyst til at sidde i hytten og kigge ud over vandet i timer. Maden var den bedste vi fik på Grønland. Simpelt, med gode råvare og god smag - og lidt til at udforske det Grønlandske køkken på en appetitlig måde."
Tina19711971
Tina19711971
En unik oplevelse
Læs mere
"Ilimanaq Lodge er utrolig smukt billiggende, hytterne er med flot panorama udsigt og indrettet med flotte detaljer. På den dejlige terrasse kan man sidde i timer, nyde stilheden og udsigten. Her var vi heldige at opleve hvalerne flere gange tæt på kysten. Restauranten byder på lækker gourmet oplevelser, hvor gode råvare er i højsæde. Vi blev mødt med stor venlighed og gæstfrihed. En unik oplevelse som klart kan anbefales."
Tidligere
Næste
World of Greenland

"Ved Ilimanaq Lodge kan du være sikker på at få et ophold, hvor kvalitet, bæredygtighed og nærvær er i fokus"

I Ilimanq er du tæt på naturen. Hvad enten du sidder i din bungalow med udsigt over Diskobugten, eller spiser middag i vores smukke restaurant, er den omkringliggende natur i centrum.

De smukke Historiske Huse fra 1700-tallet danner i dag rammen om vores reception, konference faciliteter og Restaurant Egede.