Havsafari

Tag på havsafari i Ilulissat

Der er få oplevelser med så stort lokalt islæt som en havsafari, når du besøger Ilulissat.

Området er kendt for fantastisk sejlads. Vandet i bugten er som regel roligt, kulissen er prydet med isbjerge i alverdens størreler og former, og under overfladen findes et væld af spændende dyr og planter. Her er særligt hvalerne og sælerne et highligt.

Fiskeri er hovederhvervet i byen, hvor man primært fanger den delikate hellefisk. Men området gemmer på meget mere end hellefisk. Under havoverfladen findes et vaskeægte skatkammer af spiselige fisk og andet seafood, herunder krabber, muslinger og tang. Vi håber på at finde nogle af disse delikatesser på turen, men være opmærksom på, at det ikke er en tur, hvor du selv skal fiske, da der ikke bruges pilke eller fiskestænger.  

Din guide og kaptajn er Jørgen Kristensen. En lokal mand, som elsker at fortælle om området og om grønlandsk levevis. Udover at være en dygtig fisker og fanger, så er han også en af landets absolut bedste slædekuske. 
Vi er stolte af vores samarbejde med Jørgen, og du kan glæde dig til at møde ham, og høre hans livshistorier.

Book din havsafari i Ilulissat her

Varighed

3,5 timer

Sæson

Jun - sept

Min. deltagere

4 personer

Pris per voksen
DKK 1195,-

Diskobugtens seafood

Vi sejler i en åben jolle, ligesom mange lokale fiskere gør. 
Der vil blive stillet en varm flydedragt til rådighed.

Det vil variere fra dag til dag, hvad vi ser. Men mulighederne spænder både over sæler, hvaler, fisk, snekrabber, havsnegle og muslinger. 

Eventuel fangst bliver indhandlet brugt af den lokale guide til privat forbrug.

Vidste du...?

  • I gamle dage brugte man håndliner med en enkelt krog for enden. Man fiskede primært til sit eget private forbrug.
  • Siden 1980’erne eksploderede fiskeriet i Grønland. En af årsagerne var, at det blev mere tilgængeligt at indhandle til fabrikker.
  • Særlige i Ilulissat var udviklingen enorm. Før 1980 var landingerne mindre end 2.000 tons årligt. I starten af 00’erne var dette til steget til mere end 12.000 tons.
  • Man mener at hellefisken kan blive 25 år gammel. I dag er det dog de færreste helfisk, der bliver så gamle, da de ofte bliver fanget inden da.

 

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl