Ilimanaq Lodge

Bæredygtig ferie i Ilimanaq Lodge

Det øgede fokus på bæredygtighed er kommet for at blive. Det er efterhånden blevet en naturlig del af manges hverdag, og sådan bør det også være, når du rejser. Derfor er vi i World of Greenland stolte af at kunne tilbyde bæredygtig turisme med fokus på anvendelse af naturressourcer. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan tage på ferie med god samvittighed i Ilimanaq Lodge.

Økoturisme i naturskønne omgivelser med fokus på bæredygtighed og grøn energi

Når det gælder økoturisme i Diskobugten, er Ilimanaq Lodge frontløber. Vi er en 100% Grønlandsk virksomhed, hvor al virksomhedsskat og personskat betales lokalt i Avannaata Kommunia, og vi engegerer os i lokale debatter og arrangementer. Derudover har vi i Ilimanaq Lodge fokus på bæredygtighed på følgende områder:

#1 Vi er drevet af grøn energi

På alle hytterne har vi implementeret solceller, som producerer strøm og varmt vand. Al overskudsproduktion videresælges billigt til bygdens beboere, og vi opfordrer dig som gæst til at huske at slukke for stikkontakten, og spare på varmt vand, således at intet går til spilde.

#2 Vi anvender grønlandske råvarer og naturressourcer

Vi bruger overvejende grønlandske råvarer i Ilimanaq Lodge. Det gør vi først og fremmest, fordi de simpelthen smager bedre, men også fordi vi samtidig reducerer behovet for transport. Endelig bidrager brugen af lokale råvarer til den lokale vækst.

#3 Vi bekæmper madspild

I Ilimanaq Lodge har vi fokus på at reducere madspild. Overskydende mad doneres til lokale fangeres hunde.

#4 Vi har store ambitioner – vi vil gøre vores lodge fri for engangsplastik

Vi sælger ikke vand på flaske eller sodavand i plastikflasker. Hvis du skal på en udflugt i Ilimanaq, vil det være en fordel, at du medbringer en drikkedunk. Vi fylder den gerne for dig, med de reneste, Grønlandske smeltevand. Hvis ikke du har en drikkedunk, kan BPA-frie dunke købes i vores reception. Vi håber, du har lyst til at bidrage, så vi sammen når vores mål.

#5 Lokalt projekt

Ilimanaq Lodge er til for dig som gæst såvel som for den lokale fanger. Vi er af den opfattelse, at bygden også skal drage fordel af vores smukke lodge, og fordrer samarbejde i bredest mulige omfang. Vi køber gerne råvarer af lokale fangere og fiskere og lokalt producerede souvenirers. Vi samarbejder med en lokal turoperatør om de udflugter, som finder sted fra Ilimanaq. Vi ansætter så mange lokale, vi kan, og støtter gerne projekter i bygden. 

#6 Vi passer på naturen

Grønlands natur er sårbar og langsomt helende, men en bæredygtig ferie og fantastisk vandring kan alligevel sagtens gå hånd i hånd. Vi har afmærket stier med stenvarder i området omkring Ilimanaq, og opfordrer på det kraftigste vores gæster til at blive på disse stier. Både for deres egen sikkerhed og for at sikre, at vi afgiver mindst muligt aftryk i naturen.

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl