Ilimanaq Lodge

Bæredygtig ferie i Ilimanaq Lodge

Det øgede fokus på bæredygtighed er kommet for at blive. Det er efterhånden blevet en naturlig del af manges hverdag, og sådan bør det også være, når du rejser. Derfor er vi i World of Greenland stolte af at kunne tilbyde bæredygtig turisme med fokus på anvendelse af naturressourcer. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan tage på ferie med god samvittighed i Ilimanaq Lodge.

Økoturisme i naturskønne omgivelser med fokus på bæredygtighed og grøn energi

Når det gælder økoturisme i Diskobugten, er Ilimanaq Lodge frontløber. Vi er en 100% Grønlandsk virksomhed, hvor al virksomhedsskat og personskat betales lokalt i Avannaata Kommunia, og vi engegerer os i lokale debatter og arrangementer. Derudover har vi i Ilimanaq Lodge fokus på bæredygtighed på følgende områder:

#1 Vi er drevet af grøn energi

På alle hytterne har vi implementeret solceller, som producerer strøm og varmt vand. Al overskudsproduktion videresælges billigt til bygdens beboere, og vi opfordrer dig som gæst til at huske at slukke for stikkontakten, og spare på varmt vand, således at intet går til spilde.

#2 Vi anvender grønlandske råvarer og naturressourcer

Vi bruger overvejende grønlandske råvarer i Ilimanaq Lodge. Det gør vi først og fremmest, fordi de simpelthen smager bedre, men også fordi vi samtidig reducerer behovet for transport. Endelig bidrager brugen af lokale råvarer til den lokale vækst.

#3 Vi bekæmper madspild

I Ilimanaq Lodge har vi fokus på at reducere madspild. Overskydende mad doneres til lokale fangeres hunde.

#4 Vi har store ambitioner – vi vil gøre vores lodge fri for engangsplastik

Vi sælger ikke vand på flaske eller sodavand i plastikflasker. Hvis du skal på en udflugt i Ilimanaq, vil det være en fordel, at du medbringer en drikkedunk. Vi fylder den gerne for dig, med de reneste, Grønlandske smeltevand. Hvis ikke du har en drikkedunk, kan BPA-frie dunke købes i vores reception. Vi håber, du har lyst til at bidrage, så vi sammen når vores mål.

#5 Lokalt projekt

Ilimanaq Lodge er til for dig som gæst såvel som for den lokale fanger. Vi er af den opfattelse, at bygden også skal drage fordel af vores smukke lodge, og fordrer samarbejde i bredest mulige omfang. Vi køber gerne råvarer af lokale fangere og fiskere og lokalt producerede souvenirers. Vi samarbejder med en lokal turoperatør om de udflugter, som finder sted fra Ilimanaq. Vi ansætter så mange lokale, vi kan, og støtter gerne projekter i bygden. 

#6 Vi passer på naturen

Grønlands natur er sårbar og langsomt helende, men en bæredygtig ferie og fantastisk vandring kan alligevel sagtens gå hånd i hånd. Vi har afmærket stier med stenvarder i området omkring Ilimanaq, og opfordrer på det kraftigste vores gæster til at blive på disse stier. Både for deres egen sikkerhed og for at sikre, at vi afgiver mindst muligt aftryk i naturen.