Bæredygtighed
Igloo Lodge

Bæredygtig ferie ved Igloo Lodge

Hos World of Greenland er bæredygtighed en vigtig del af vores DNA, og som en grønlandsk virksomhed værner vi om det lokale miljø og en grønnere verden. Vi er grønlandsk CVR-registreret, og det betyder, at al virksomhedsskat og personskat bliver betalt lokalt i Avannaata Kommunia.  

Vi engagerer os i det lokale miljø, og al eventuelt overskud geninvesteres i Grønland. For os er naturbevaring og en grønnere fremtid nemlig to kerneværdier ved alle vores ophold. 

Selvom det ikke altid er nemt at drive en bæredygtig forretning, vil det altid være det store fokus hos World of Greenland. Derfor arbejder vi hver eneste dag på at sikre økoturisme, der kort fortalt beskriver tiltag, som begrænser negativ påvirkning på det grønlandske landskab i de uberørte områder som ved Igloo Lodge. Vi gør hvad vi kan, for at sikre dig en bæredygtig ferie i Grønland.  

#1 Vi udnytter lokale råvarer og ressourcer

Vi værner naturligvis om de gode, lokale råvarer, for du fortjener et ophold i særklasse. Herved kan vi støtte op om det lokale miljø, og slippe for lange transportrejser. Vores igloer er bygget af vinterlandskabets eneste naturligt tilgængelige materiale sne. Drikkevandet er ligeledes produceret sne fra omgivelserne, som desinficeres og filtreres, så du kan drikke det med ro i maven. Vi anvender altså de sparsomme naturressourcer, som vi har omkring os, ligesom det er blevet gjort af inuit gennem årtusinder. 

#2 Vi anvender ikke plastic, og du kan være med

I vores lodges bestræber vi os på at blive frie for engangsplastik. Vi håber, at du stræber efter det samme, og medbringer en genanvendelig drikkedunk. Glemmer du den hjemmefra, hjælper vi dig med at få fingrene i en ny.  

#3 En vinterdestination der gør en forskel

Igloo Lodge er World of Greenland’s første vinterlodge. Åbningen af Igloo Lodge har været et stort og vigtigt skridt i retning af en mere bæredygtig turismeudvikling i Diskobugten. Udvidelse af sæsonen er et af de vigtigste emner i Visit Greenland’s nationale turismestrategi, som vi i World of Greenland arbejder målrettet med. Med åbningen af Igloo Lodge ønsker vi at sætte spot på Grønlands vinterturisme, og medvirke til at skabe flere helårsbaserede stillinger inden for den lokale turisme.  

Vi håber meget, at du vil være med til at sikre bæredygtig turisme og passe godt på Grønlands landskab. Sammen kan vi gøre en forskel. 

#4 Vi støtter Foreningen Grønlandske Børn

World of Greenland er ISUMASSUISOQ for Foreningen Grønlandske Børn. ISUMASSUISOQ kan bedst oversættes til “en, der tager ansvar for andre”. Samarbejdets formål er at støtte foreningens arbejde for at give grønlandske børn, og dermed Grønland en bedre fremtid. Det sker via sommer-camps, workshops for børn og forældre, samarbejde omkring virksomhedsbesøg og praktikpladser, og ved at tilbyde alle børn og unge en børnebisidder i mødet med myndighederne. Du kan læse meget mere om foreningen her.

Udover at vi sponsorerer et årligt beløb, donerer vi også 20 kr. per person til Foreningen Grønlandske Børn, når du booker et ophold i Igloo Lodge. 

Når du booker et ophold i Igloo Lodge, er du således med til at hjælpe os med at give vores smukke land og vores børn en lysere fremtid!

Bredt-logo_farve
Igloo Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl