FAQ - Ofte stillede spørgsmål

På denne side finder du en liste over de oftest stillede spørgsmål.
Hvis du ikke finder de svar, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os pr. mail eller telefon. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Igloo Lodge ligger ved Ilulissat, som er Grønlands tredje største by. Hvis du køber et ophold, er transporten fra Ilulissat til Igloo Lodge inkluderet. 

Mødestedet for afgang til Igloo Lodge er ved den gamle indhandling ved Spar Atersuit, eller fra World of Greenland’s kontor

Børn fra 8 og opefter er meget velkomne i Igloo Lodge. Vær blot opmærksom på, at vi ikke tilbyder en seperat børnemenu.

Du kan godt besøge Igloo Lodge, selvom du er dårligt gående. Du skal være lidt fleksibel og mobil for at kravle ind i igloen – men kan man ikke det, er man altid velkommen til at sove indenfor i den opvarmede hytte.

Alle ophold i Igloo Lodge inkluderer følgende:

Transport fra Spar Atersuit i Ilulissat til Igloo Lodge og retur.
Fuldpension under hele opholdet.
Kaffe og te ad libitum.
Sneskotur til udsigtspunktet.

Vi anbefaler, at du pakker let, når du besøger Igloo Lodge, da der er begrænset plads på transporten. Du kan finde vores pakkeliste her

Igloerne har indbygget kuldefælde og et isolerende sneplateau, ligesom der er gardiner, som skærmer for eventuel vind.

Temperaturn i igloerne afhænger af temperaturen udenfor. Den kan være alt fra 0 til -12 grader celsius.

Igloo Lodge åbner i slutningen af januar, og lukker i midten af april.

Februar er som regel den koldeste måned. Lyset er for alvor på vej tilbage, hvilket er lig med lange, pastelfarvede solnedgange. En vaskeægte vinteroplevelse.

I marts er dagene længere, og her er gode muligheder for at nyde en drink eller en kop kaffe i solen. Jo længere ind i marts, vi kommer, job dårligere er chancerne for at se nordlys.

April er slutningen af sæsonen. Her kan du forvente mildere vejr og lyse aftener.

Igloo Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl