KOKS i Ilimanaq Lodge

Siden åbningen i 2017 har Ilimanaq Lodge serveret mad af grønlandske råvarer tilberedt med et stilfuldt nordisk twist.

I sommersæsonerne 2022-2024 er det teamet fra den tidligere Michelin-restaurant, KOKS, som driver vores restaurant.

Vi mener, at dette samarbejde under ledelse af KOKS prisvindende køkkenchef Poul Andrias Ziska vil tage Grønlands gastronomiske turisme til nye højder, og sætte Grønland på verdenskortet over nye, spændende destinationer.

Vil du krydre din rejse med den delikate smag af grønlandske råvarer, så er KOKS Ilimanaq et besøg værd. Stilen og kvaliteten er på Michelin niveau, men med en uformel atmosfære.

Gæster, der overnatter i Ilimanaq Lodge kan tilkøbe KOKS tasting menu i forbindelse med deres ophold, men det er også muligt at købe en mindre madoplevelse i Restaurant Egede. Drikkevarer købes seperat på stedet.
Frokostsandwich kan købes på stedet, hvis man ønsker det.

Ønsker du at besøge KOKS uden at overnatte i Ilimanaq Lodge, kan bådshuttle købes gennem os på denne side.

KOKS er åben fra 12. juni – 7. september 2024.
Priser findes her

Ilimanaq Lodge og Restaurant Egede er åben fra 12. juni – 10. september 2024.

DIT OPHOLD I ILIMANAQ LODGE INKLUDERER

Havudsigt

Alle bungalows i Ilimanaq Lodge har store vinduespartier med udsigt over Diskobugten og private terrasser.

Wifi-fri

Mange almene hoteller tilbyder fri Wifi. I Ilimanaq Lodge tilbyder vi Wifi-fri ferie.

Privat bad

Alle bungalows har privat badeværelse med moderne faciliteter.

Grønne tiltag

Alle bungalows kører på solenergi, og al overskudsstrøm videregives til bygden, så vi allesammen kan spare på brugen af generator.

Bagage service

Vi transporterer din bagage fra receptionen til lodge området.

Morgenmad

KOKS morgenmad er inkluderet i overnatningen.

Mulige tilkøb

Der findes forskellige udflugter ved Ilimanaq Lodge af varierende længde stil. Læs mere her.

Bådshuttle

Du kan let og enkelt tilkøbe bådshuttle mellem Ilulissat og Ilimanaq hos os, når du booker dit ophold i lodgen.

Ilimanaq middag

Hvis du ikke er til KOKS tasting menu eller har flere overnatninger, kan du tilkøbe en mindre menu i Restaurant Egede i forbindelse med booking af et ophold.

KOKS er åben onsdag-lørdag. Book dit bord direkte hos KOKS

Frokost

Der kan købes en frokost sandwich on site i lodgen.

Hvis du vil besøge KOKS uden at overnatte i lodgen, kan du købe bådshuttle hos os her.

I historiske omgivelser

KOKS holder til i en gammel kolonial bestyrerbolig fra 1741, der er et af Grønlands ældste huse. Huset er i sin tid opført af den kendte bygdebestyrer, missionær og handelsmand Paul Egede – søn af Hans Egede, der kom til Grønland som den første missionær.

Bygningen er i 2017 totalrenoveret af Realdania By & Byg, som har vundet den anerkendte Europa Nostra Pris for denne renovering, og som efterfølgende også har opført Ilulissat Isfjordscenter. Renovationen har taget udgangspunkt i de materialer og farver, bygningen oprindeligt er opført med. Man vil således kunne opleve originalt sejl fra et hvalfangerskib, lærredsvægge, originale planker og træværk fra 1700-tallet og en tjæret facade, hvis duft sender tankerne på himmelflugt. 

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl