Om Glacier Lodge Eqi

Nyd en stille eftermiddag, mens du indtager synet af en kælvende gletsjer

Glacier Lodge Eqi er den ældste lodge i World of Greenland’s samling af unikke lodges.

Her får du en eksklusiv mulighed for at se, høre og mærke effekten af en kælvende gletsjer på tæt hold. En oplevelse, som kan få de fleste til at glemme hverdagen, koble fra og være mindful i nuet.

Vores lodge ligger midt i den enorme, grønlandske vildmark, langt væk fra civilisationen og dagligdagen. Alligevel har vi sørget for, at du ikke skal gå på komprosmis med hverdagens bekvemmeligheder. Vi har elektricitet, så du kan oplade dit kamera; rindende, varmt vand så du kan nyde et bad efter dagens eventyr; smukt møblerede hytter, hvor vi ikke er gået på kompromis med kvaliteten; og selvfølgelig lækker mad – fordi vi elsker at forkæle dig.

Fra lodgen er der udsigt til Eqi-gletsjeren – den gletsjer på den nordlige halvkugle, som kælver oftest. Forskere mener, at gletsjeren over sommerperioden gennemsnitligt kælver intet mindre end 1 gang hvert 10. minut. Der er altså stort set garanti for at opleve den øredøvende begivenhed, og du kan forvente en ferie ud over det sædvanlige, når du booker et ophold ved Glacier Lodge Eqi.

Hos World of Greenland er kvalitet, ansvarlighed, bæredygtig udvikling og nærvær desuden i højsædet. Derfor kan du trygt bestille din næste oplevelse i Grønland hos os. Læs mere om bæredygtighed i Glacier Lodge Eqi her.

Det er kun muligt at bestille et ophold ved Glacier Lodge Eqi fra midt-juni til midt-september, og da vi har stor efterspørgsel og begrænset kapacitet, er det en god idé at booke dit ophold i god tid.

Finder du ikke plads på dine ønskede datoer? Send os en mail, så skriver vi dig op på vores venteliste. Hvis du er fleksibel, kan du også holde øje med late offers på denne side.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Glacier Lodge Eqi.

Området omkring Glacier Lodge Eqi byder på vandreture i verdensklasse. I alle ophold har vi inkluderet en vandretur til toppen af gletsjermorænen. Meget få steder i verden kan man komme så tæt på en kælvende gletsjer, men Glacier Lodge Eqi er et af dem.

Gå i polarforskeres fodspor

Området ved Glacier Lodge Eqi byder på mange spændende oplevelser.

Den franske polarforsker og opdagelsesrejsende Paul-Émile Victor havde sin base lige der, hvor vores lodge ligger i dag, og hans gamle ekspeditionshytte – også kaldet Den Franske Hytte –  står der endnu. Victor drog til Eqi  i 1948-1953 for at lave geologiske undersøgelser af Indlandsisen. 

På ruten ind mod Indlandsisen, går vi i fodsporene på Paul-Émile Victor. Nogle steder kan man stadig den dag i dag se spor fra hans bæltekøretøjer, som fragtede udstyr til ekspeditionerne ind på Indlandsisen. Vi kommer ligeledes forbi rester fra hans kabelbaner og bæltekøretøjer, inden vi bevæger os op på kanten af den enorme Indlandsis.

Der findes flere vandreture i området af forskellig længde og sværhedsgrad. Vælger du at købe en guidet tur, vil vores personale sørge for varm kaffe, hyggelig stemning og naturligvis fortælle en masse om områdets historie, og den flora og fauna vi passerer.

Er du mere til afslapning og velvære? Så prøv vores nyeste tiltag i Glacier Lodge Eqi – Yoga med gletsjerudsigt. En rummelig dome med panoramavindue mod gletsjeren danner rammen om Eqi Yoga Studio, hvor alle er velkomne, uanset erfaring.

Er du som de fleste, vil du også sætte pris på en rolig eftermiddag på terrassen, i hyggeligt samvær med familie og venner. Vi tør godt love, at du skal lede længe efter smukkere omgivelser at nyde nærværet i. 

Med andre ord er der altså rigeligt at opleve under dit ophold i Eqi, og vi anbefaler, at du afsætter mindst 2 overnatninger, hvis du vil nå at opleve alt, hvad stedet har at tilbyde.

I Glacer Lodge Eqi er vi her for dig. Vi elsker at forkæle og overraske dig, og vores personale står altid klar med assistance, gode råd eller godt selskab. Vi sørger for den hyggelige stemning, og håber du vil besøge os i Eqi med et åbent sind – klar på en ægte vildmarksoplevelse.

TRIPADVISOR

Det siger tidligere gæster

Birgitte L
Birgitte L
Eventyrligt sted
Læs mere
"Hytterne ligger på fjeldskråningen lige ud til den enorme gletsjer. De er super lækkert indrettet og der er varandaer, så man også kan nyde panoramaet uden for. Der er totalt stille bortset fra den rumlende torden fra gletsjeren, der ligger som en særegen underlægningsmusik døgnet rundt."
Casper K
Casper K
Vildeste naturoplevelse
Læs mere
"Det her skal man prøve selvom man måske ikke er det største natur menneske! De har fået lavet nogle nye luksus hytter hvor der er bad og toilet i. Du har en fantastisk udsigt mod indlandsisen som kælver og du kan med guide trekke der over!"
Bredsig
Bredsig
Det bedste sted i Grønland
Læs mere
"Det bedste sted i Grønland. Jeg har været i Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat - og det her er det klart bedste sted jeg har oplevet i Grønland."
Tidligere
Næste
Det får du også

Ethvert ophold i Glacier Lodge Eqi inkluderer

Gletsjerudsigt

Der er gletsjerudsigt fra alle hytter og telte i Glacier Lodge Eqi.

Wifi-fri

Mange almene hoteller tilbyder fri Wifi. I Glacier Lodge Eqi tilbyder vi Wifi-fri ferie.

Fuldpension

Continental morgenbuffet, frokost eller madpakke og 3-retters middag.

Privat terrasse

Alle hytter og telte har privat terrasse med komfortable liggestole.

Transport

Transport med båd fra Ilulissat tur/retur.

Vandretur

5 timers vandretur til toppen af gletsjermorænen på afrejsedagen.