Om Glacier Lodge Eqi

Bådtur til Glacier Lodge Eqi

Dit Grønlands­eventyr starter her

Eqi-gletsjeren ligger omtrent 80 km nord for Ilulissat i den nordligste del af Diskobugten, og det er kun muligt at komme hertil med båd eller helikopter. Når du bestiller et ophold ved Glacier Lodge Eqi, starter din oplevelse således med en enestående bådtur, der langt fra bare handler om transport – det er i høj grad her, dit eksklusive ophold i Eqi starter. 

På vejen kommer vi forbi små bygder, stejle fjeldsider, smukke vandfald og isbjerge i utrolige former og farver. Og det er vel at mærke før to gletsjere og den enorme Indlandsis dukker op i horisonten. Hvis vi er heldige, får vi følgeskab af sæler og hvaler.

 

  • Bådturen varer ca. 3,5 time hver vej.
  • 2 timers frokosttop foran gletsjerfronten er inkluderet på vejen op til Eqi.
  • Båden afgår fra Ilulissat om morgenen kl 09:30.
  • Båden ankommer ved Eqi om eftermiddagen kl. 15:00.
  • Ankomst i Ilulissat er omkring middagstid kl. 18:30.
  • På vejen til Eqi er frokost, kaffe/te og en foredrag om området inkluderet.
  • På vejen tilbage til Ilulissat vil der være kaffe/te og en eftermiddagskage på båden.
  • Transfer fra Hotel Arctic eller Disko Line Explorer til havnen og retur er inkluderet.

Åben fra midt juni - midt september

Gå i polarforskeres fodspor

Området ved Glacier Lodge Eqi byder på mange spændende oplevelser.

Den franske polarforsker og opdagelsesrejsende Paul-Émile Victor havde sin base lige der, hvor vores lodge ligger i dag, og hans gamle ekspeditionshytte – også kaldet Den Franske Hytte –  står der endnu. Victor drog til Eqi  i 1948-1953 for at lave geologiske undersøgelser af Indlandsisen. 

På ruten ind mod Indlandsisen, går vi i fodsporene på Paul-Émile Victor. Nogle steder kan man stadig den dag i dag se spor fra hans bæltekøretøjer, som fragtede udstyr til ekspeditionerne ind på Indlandsisen. Vi kommer ligeledes forbi rester fra hans kabelbaner og bæltekøretøjer, inden vi bevæger os op på kanten af den enorme Indlandsis.

Der findes flere vandreture i området af forskellig længde og sværhedsgrad. Vælger du at købe en guidet tur, vil vores personale sørge for varm kaffe, hyggelig stemning og naturligvis fortælle en masse om områdets historie, og den flora og fauna vi passerer.

Er du mere til afslapning og velvære? Så prøv vores nyeste tiltag i Glacier Lodge Eqi – sauna med gletsjerudsigt. 

Er du som de fleste, vil du også sætte pris på en rolig eftermiddag på terrassen, i hyggeligt samvær med familie og venner. Vi tør godt love, at du skal lede længe efter smukkere omgivelser at nyde nærværet i. 

Med andre ord er der altså rigeligt at opleve under dit ophold i Eqi, og vi anbefaler, at du afsætter mindst 2 overnatninger, hvis du vil nå at opleve alt, hvad stedet har at tilbyde.

I Glacier Lodge Eqi er vi her for dig. Vi elsker at forkæle og overraske dig, og vores personale står altid klar med assistance, gode råd eller godt selskab. Vi sørger for den hyggelige stemning, og håber du vil besøge os i Eqi med et åbent sind – klar på en ægte vildmarksoplevelse.

Området omkring Glacier Lodge Eqi byder på vandreture i verdensklasse. Men vi tilbyder også en UTV-tur, hvor vi kører i sporene fra de gamle polarekspeditioner ind til Indlandsisen.

TRIPADVISOR

Det siger tidligere gæster

Birgitte L
Birgitte L
Eventyrligt sted
Læs mere
"Hytterne ligger på fjeldskråningen lige ud til den enorme gletsjer. De er super lækkert indrettet og der er varandaer, så man også kan nyde panoramaet uden for. Der er totalt stille bortset fra den rumlende torden fra gletsjeren, der ligger som en særegen underlægningsmusik døgnet rundt."
Casper K
Casper K
Vildeste naturoplevelse
Læs mere
"Det her skal man prøve selvom man måske ikke er det største natur menneske! De har fået lavet nogle nye luksus hytter hvor der er bad og toilet i. Du har en fantastisk udsigt mod indlandsisen som kælver og du kan med guide trekke der over!"
Bredsig
Bredsig
Det bedste sted i Grønland
Læs mere
"Det bedste sted i Grønland. Jeg har været i Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat - og det her er det klart bedste sted jeg har oplevet i Grønland."
Tidligere
Næste

Gode grunde til at besøge Glacier Lodge Eqi

Intet signal - ingen stress

I Glacier Lodge Eqi har vi hverken Wi-Fi eller mobilsignal - og vores gæster er vilde med det. Her dyrker vi nærværet og roen. Det er efterhånden få steder dette er muligt, og du vil blive overrasker over hvor lidt du tænker på din telefon.

Kælvende gletsjer

Hvornår kommer du ellers til at stå op, spise, vandre, sidde i sauna bade og gå i seng med direkte udsigt til en kælvende gletsjer?

Eksklusive ture

Fra Glacier Lodge Eqi tilbyder vi en række af unikke oplevelser, som ikke kan købes fra Ilulissat. I Eqi er vi bare os selv.

Vild natur

Området omkring Eqi er helt unikt. Isen sætter rammen for de smukke omgivelser. Samtidig er her frodigt i højsommeren og massere af blomster, svampe, bær, polarræve og sneharer.

Det får du også

Dit ophold i Glacier Lodge Eqi inkluderer

Gletsjerudsigt

Der er gletsjerudsigt fra alle hytter og telte i Glacier Lodge Eqi.

Wifi-fri

Mange almene hoteller tilbyder fri Wifi. I Glacier Lodge Eqi tilbyder vi Wifi-fri ferie.

Fuldpension

Continental morgenbuffet, frokost eller madpakke og 3-retters middag.

Privat terrasse

Alle hytter og telte har privat terrasse med komfortable liggestole.

Transport

Transport med båd fra Ilulissat tur/retur.

Vandretur

5 timers vandretur til toppen af gletsjermorænen på afrejsedagen.

Glacier Lodge Eqi

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

OPLEVELSER I GRØNLAND

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl