Vandreture ved Ilulissat

Vandreture i Diskobugten

Velkommen til Ilulissat – vandrernes paradis!

Ilulissat, beliggende ved Grønlands vestkyst, er et spektakulært rejsemål for eventyrlystne besøgende. En af de bedste måder at udforske dette betagende område er gennem vandreture, der tilbydes af World of Greenland, men som også kan gås på egen hånd.

Diskobugten er kendt som en eksotisk, arktisk perle. Her finder du alt det man ønsker sig på en vandretur – den klareste luft, den reneste og mest skrøbelige natur, de største isfjelde, vidner om de ældre inuitkulturer og et fantastisk dyreliv. Med andre ord er rammerne sat for et væld af uforglemmelige naturoplevelser. 

Der findes mange, spændende vandreture i området tæt ved Ilulissat. Vandring er mest populært om sommeren fra juni til september, grundet de barske, arktiske forhold. Men nogle af de mest populære vandreruter kan sagtens vandres hele året. Vi har samlet de mest populære vandreture herunder. 

Kort om os

World of Greenland er et 100% grønlandsk selvskab med dybe rødder i turismen omkring Ilulissat. Vi er en del af Air Greenland koncernen, hvilket betyder, at vi er ejet af det grønlandske selvstyre, og i sidste instans af det grønlandske folk. Det er vi stolte af, og det forpligter os til at være blandt de foretrukne udbydere til at vise vores smukke land frem.

I World of Greenland gør vi en dyd ud af at samarbejde med mange forskellige, mindre operatører. Det gør vi fordi vi ønsker at bidrage til en bred turisme-relateret vækst i det grønlandske samfund. 

Vi lever for 2 ting:

  • Vi ønsker at levere de mest eksotiske og unikke oplevelser til den kræsne og kvalitetsbevidste rejsende, gennem et vedvarende fokus på kvalitet, ansvarlighed og bæredygtig udvikling.
  • Vi løfter Grønland.

 

Vi glæder os til at vise dig vores smukke by. 

Vandreture i Iluissat

Gåtur til Sermermiut

Dette er en must do aktivitet, når du besøger Ilulissat. Gåturen er let og tilgængelig for alle, og området byder både på en rig historie og fantastisk udsigt over Isfjorden. Du kan købe en guidet tur med World of Greenland, eller gå turen selv.
Pris pr. voksen fra
DKK 295,-

Vandretur langs Isfjorden, Blå Rute

Hvis en gåtur til Sermermiut ikke er nok, kan du gå den fulde "Blå Rute" - en 7 km vandretur langs Isfjorden. Udover mageløs natur, byder området også på spor fra tidligere bosættelser. Du kan købe en guidet vandretur med World of Greenland, eller gå turen selv. Hvis du går turen selv, anbefaler vi at starte ved "Kløften" og så hen mod "Sermermiut", så du på hele vejen har udsigt til isfjeldsbanken.

Gul Rute

Den gule rute er en 3,5 km lang vandretur, som starter ved Isfjordscenteret og ender ved Elværket. Turen følger pynten rundt ved Isfjeldsbanken, så udsigten byder på de største isfjelde og det åbne vand med Diskoøen i baggrunden. På turen kommer du forbi den smukke tørvehytte, som vidner om hvordan Inuit har mestret at bruge de ressourcer, der har været til rådighed i kampen om overlevelse. World of Greenland laver ikke guidede ture på denne rute, men den kan let gås selv.

Vandretur til Oqaatsut, Orange Rute

Den orange rute er den længste markerede rute i området. Den starter tæt ved Hotel Arctic, går forbi lufthavnen og ud til "Bredebugt". Herfra fortsætter den op til bygden Oqaatsut. Vandreturen er 22 km, og vi anbefaler derfor, at du finder en båd, der kan sejle dig tilbage til Ilulissat igen. Det kan blandt andet købes gennem Ilulissat Adventure eller Albatros Arctic Circle. Der er også en lille restaurant i Oqaatsut, hvor du kan få en velfortjent bid frokost eller aftensmad efter ankomst.

Vandreture ved Glacier Lodge Eqi

* kræver en overnatning i Glacier Lodge Eqi

Hike to the Ice Sheet@Thomas Eltorp 2009

Vandretur til Indlandsisen

Denne vandretur er din eneste mulighed for at vandre til Indandsisen i Diskobugten. Vandre-turen er ca. 22 km lang, og tager det meste af en dag. Turen kræver en god fysisk form, men du behøver ikke at have nogen erfaring med at gå på is for at deltage i turen.
Delata Hike @Harry Pope 2023

Vandretur til deltaet

Vandreturen til deltaet er en smuk og overskuelig 3 timers vandretur i uspoleret terræn. Vandre-turen starter fra Glacier Lodge Eqi, og går sydover mod et spektakulært floddelta, som er dannet af smeltevand fra den nærliggende Indlandsis.
default

Vandretur til gletsjermorænen

På denne vandretur kommer du helt tæt på Eqi-gletsjeren, som også er kendt som "Den Kælvende Gletsjer". Turen er ca. 12 km lang, og terrænet er fladt og tilgivende det meste af vejen. Denne tur er inkluderet, hvis du har købt et ophold i lodgen.

Vandreture ved Igloo Lodge

* kræver en overnatning i Igloo Lodge

igloo-lodge-udflugter1

Snesko UNESCO

Denne sneskotur fra Igloo Lodge går hen over den frosne sø foran lodgen, og op gennem et lille pas, hvor vi krydser grænsen til UNESCO. Passet åbner sig ud mod Isfjorden, og her findes det smukkeste udsigtspunkt. Turen varer ca .1,5 time, og er overskuelig selv for dem uden erfaring med sneskovandring.
isbjerg hike havis @Natasha Amar 2020 GENGEMT

Walking amongst Giants

Fra Igloo Lodge kører vi med snescooter ud til det lille parallelsamfund, som findes langt væk fra Ilulissat - her ved den frosne fjord holder de lokale fiskere til vinteren over. På havisen kan vi gå rundt mellem fastfrosne isbjerge, samtidig med at vi får et indblik i, hvordan man lever som fisker i det moderne Grønland.

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl

Sværheds­grader
1: Let

En let tur betyder at man skal kunne gå et par kilometer i lettere kuperet terræn. Som at gå en tur i skoven, på de store stier, med en lille afstikker i ny og næ. Man skal også være mobil nok, til at kunne stige ombord på en båd, selvom det måske gynger lidt.

2: Moderat

Tilgængelig for alle med godt helbred, og som er vant til terrængående gå- og vandreture. Når det drejer sig om slædeture, kalder vi det moderat, da det kan være du skal af slæden og gå/løbe ved siden af. Dertil kommer, at du skal have en sund ryg, da der kommer bump og slag undervejs.

3: Ufordrende

På en udfordrende vandretur skal du kunne gå op og ned af nogle stejle bakker. Det kan også være, at du skal gå på løse sten og krydse vandløb, samt gå på sne og is. Guiden skal selvfølgelig nok hjælpe dig. Indebærer vandring med rygsæk. Når udfordrende anvendes i forbindelse med slædeture, er det fordi, det forventes at du kan gå/løbe efter slæden op af bakker, hvis der er behov for dette. (fortvivl ikke man kan få en hjælpende hånd, ved at holde fast i slæden). 

4: Krævende

På en krævende vandretur, forventer vi, at du er i en god fysisk form. Det betyder at du kan gå langt i op til flere dage, og at du kan forcere mange højdemeter i løbet af dagen. F.eks. vores vandretur til Indlandsisen, hvor 1000 højdemeter og 20 km skal forceres på en dag. Krævende vandreture indebærer vandring med egen rygsæk.

5: Anstrengende

Ekspeditions niveau, kræver en betydelig indsats og udholdenhed. Kun egnet for folk i rigtig god fysisk form.

Besøgende til Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi, er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. Vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Bemærk, at landgangen ikke er handikapvenlig. Alle vandreture i Eqi, samt vandring på egen hånd bør betragtes som fjeldture der går fra udfordrende til meget krævende.

Ilimanaq Lodge

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf.: +299 944300
Email: info@wog.gl

World of Greenland
Fredericiaip’ Aqq. 4
3952 Ilulissat

Tlf: +299 94 43 00
Email: info@wog.gl