Ilimanaq Lodge

Restaurant Egede

Anerkendt restaurant

Restaurant Egede serverer veltilberedt mad af grønlandske råvarer med et ny-nordisk twist. Læs om muligheden for en uforglemmelig middag i historiske rammer ved Ilimanaq Lodge. 

Hvis du vil krydre din rejse til Grønland med det grønlandske madunivers, vil du med stor sandsynlighed elske den anerkendte Restaurant Egede i Ilimanaq, som serverer mad på et højt niveau, men med en afslappet facon.

Når du bor i en af hytterne ved Ilimanaq Lodge, er morgenmaden inkluderet. In house frokost, madpakke eller middag er tilkøb.

Aftenmenuen består af 3 retter, varierende fra dag til dag, så du er altid sikker på at få noget friskt. Til frokost serveres en luksus-platte med 2 slags brød og forskellige, små anretninger, der ligeledes varierer efter sæsonen.  

Er du vegetar, allergiker eller lignende, bedes du meddele os dette på forhånd til info@wog.gl

Hvis du er på ferie i Ilulissat, men drømmer om en frokost eller middag i Ilimanaq, er der gode muligheder for at tage en dagstur. Bådtransport til Ilimanaq kan bookes via lokale bådoperatører som Disko Line, Ilulissat Guesthouse, Ilulissat Tours, Diskobay Tours mf. 

Der er 40 pladser i Restaurant Egede, og efterspørgslen er stor. Vi kan ikke garantere, at der er plads til gæster, som ikke bor i vores lodge, og vi beder dig derfor huske at reservere bord på forhånd. 

 

I historiske omgivelser

Restaurant Egede ligger i en gammel kolonial bestyrerbolig fra 1741, der er et af Grønlands ældste huse. Huset er i sin tid opført af den kendte bygdebestyrer, missionær og handelsmand Paul Egede – søn af Hans Egede, der kom til Grønland som den første missionær.

Bygningen er i 2017 totalrenoveret af Realdania By & Byg, som har vundet den anerkendte Europa Nostra Pris for denne renovering, og som efterfølgende også har opført Ilulissat Isfjordscenter. Renovationen har taget udgangspunkt i de materialer og farver, bygningen oprindeligt er opført med. Man vil således kunne opleve originalt sejl fra et hvalfangerskib, lærredsvægge, originale planker og træværk fra 1700-tallet og en tjæret facade, hvis duft sender tankerne på himmelflugt. 

IMG_3276 beskaret
konference lodge @Ukendt fotograf 2018 (3)

Konferencefaciliteter

Ilimanaq Lodge tilbyder konferencefaciliteter i historiske omgivelser.

Vi kan arrangere alt fra dagsmøder med frokost til  flerdages arrangementer med overnatning, udflugter og gourmet-middag.

Mødelokalet er det gamle butiksloft, der har fungeret som lager tilbage i 1700-tallet. Rummet er indrettet med projektor og sorround sound system. Der er plads til 32 gæster, fordelt på 4 borde.

Ved ønske om eller spørgsmål til brug af konferencefaciliteterne, kontakt venligst info@wog.gl