Fisk med en lokal

Tag på fisketur i Ilulissat

Der er få oplevelser med så stort lokalt islæt som en fisketur, når du besøger Ilulissat.
Fiskeri er hovederhvervet i byen, hvor man primært fanger den delikate hellefisk. Men området gemmer på meget mere end hellefisk. Under havoverfladen findes et vaskeægte skatkammer af spiselige fisk og andet seafood – og vi er på jagt efter det hele.

Vi bruger forskellige fangstmetoder – herunder langline med manuelt spil, traditionel pilk, net og tejner. Det vil variere fra dag til dag, hvad vi eventuelt fanger og med hvilken metode.

Din guide og kaptajn er Jørgen Kristensen. En lokal mand, som elsker at fortælle om området og om grønlandsk levevis. Udover at være en dygtig fisker og fanger, så er han også en af landets absolut bedste slædekuske. 
Vi er stolte af vores samarbejde med Jørgen, og du kan glæde dig til at møde ham, og høre hans livshistorier.

Book din fisketur i Ilulissat her

Varighed

3,5 timer

Sæson

Jun - sept

Min. deltagere

4 personer

Pris per voksen
DKK 1195,-

Diskobugtens seafood

Vi sejler i en åben jolle, ligesom mange lokale fiskere gør. 
Der vil blive stillet en varm flydedragt til rådighed.

Det vil variere fra dag til dag, hvad vi eventuelt fanger og med hvilken metode. Men mulighederne spænder både over hellefisk, torsk, ørreder, snekrabber, havsnegle og muslinger. 

Eventuel fangst bliver indhandlet lokalt i Ilulissat eller til restauranten i Ilimanaq Lodge. 

Vidste du...?

  • I gamle dage brugte man håndliner med en enkelt krog for enden. Man fiskede primært til sit eget private forbrug.
  • Siden 1980’erne eksploderede fiskeriet i Grønland. En af årsagerne var, at det blev mere tilgængeligt at indhandle til fabrikker.
  • Særlige i Ilulissat var udviklingen enorm. Før 1980 var landingerne mindre end 2.000 tons årligt. I starten af 00’erne var dette til steget til mere end 12.000 tons.
  • Man mener at hellefisken kan blive 25 år gammel. I dag er det dog de færreste helfisk, der bliver så gamle, da de ofte bliver fanget inden da.